Nederland - 19 juli 2018 - Beursbrink

Dit onderzoek kan marihuana definitief op de kaart zetten

door STIJN

Als er nog niet genoeg redenen waren om marihuana te legaliseren, dan moet het onderzoek van British Journal of Pharmacology alle twijfels doen verdwijnen. Volgens een artikel van EurekAlert heeft het onderzoek uitgewezen dat een bepaald bestanddeel van marihuana helpt tegen het bestrijden van tumoren en kankercellen. 

Overheden en politici die tegenstand bieden voor het legaliseren van marihuana zullen hoe langer hoe meer moeten gaan bijdraaien vermits het wereldwijde standpunt inzake marihuana aan het veranderen is. Er zijn meer dan genoeg goede redenen om marihuana te legaliseren, onlangs nog werd onderzocht of er geen directe toepassing voor bestaat tegen kanker.

Eerder onderzoek heeft aangetoond dat de inname van cannabinoïden patiënten helpt met hun bijwerkingen van antikankertherapieën. Een nieuw onderzoek van British Journal of Pharmacology gaat nog een stapje verder en wilt aantonen dat er ook een directe behandeling van kanker bestaat.

Phytocannabinoïden

Phytocannabinoïden komen van nature voor in de cannabisplant. Studies hebben aangetoond dat deze cannabinoïden ervoor kunnen zorgen dat kankercellen zich niet meer kunnen delen en dus ook niet gezond weefsel verder kunnen aantasten. Daarenboven kan deze stof de bloedtoevoer naar tumoren blokkeren. Sommige studies tonen ook aan dat cannabinoïden de immuunrespons van het lichaam tegen de groei en verspreiding van tumoren kunnen versterken.

Clinical studies are now urgently needed to investigate the impact of cannabinoids on cancer growth and progression in patients.

Dit is groot nieuws en moet volgens professor Burkhard Hinz zorgen voor een stroomversnelling in het onderzoek naar marihuana. Als er al niet genoeg redenen waren om marihuana te legaliseren, dan moet dit onderzoek de doorslag kunnen geven indien marihuana effectief gebruikt kan worden om kanker op een directe manier te bestrijden.

Als er een verband kan gelegd worden tussen cannabinoïden en de bestrijding van kankercellen, dan ziet de toekomst voor marihuana er nog rooskleuriger uit dan nu al het geval is. Het is onwaarschijnlijk dat overheden dan nog altijd zoveel tegenstand zullen bieden.

Bronnen: NY Post

Foto: MaxPixel

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel