VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 1 oktober 2019 - Beursbrink

Medicinale marihuanamarkt in Brazilië floreert

door STIJN

De medicinale marihuanamarkt in Brazilië blijft maar toenemen en groeien ondanks dat er geen wettelijk kader voor bestaat. Ondernemers investeren massaal veel geld omdat deze markt veel potentieel heeft. Men verwacht dat de Braziliaanse marihuanamarkt dit jaar nog de 1,1 miljard dollar gaat aantikken, voldoende voor ondernemers om deze markt te blijven betreden.

Hoewel medicinale marihuana eigenlijk niet legaal is in Brazilië, omdat er geen steun is vanuit de Braziliaanse overheid, blijft de markt toch uitbreiden en groeien. Er is zelfs geen concreet wetsvoorstel om medicinale marihuana te legaliseren, de overheid heeft zelfs het voorstel van de National Health Surveillance Agency om medicinale marihuana te legaliseren afgewezen.

Daar trekken ondernemers en investeerders zich niets van aan, er blijft namelijk veel geld instromen in de Braziliaanse medicinale marihuanamarkt. Volgens onderzoek zou deze markt dit jaar nog een waarde van 1,1 miljard dollar bereiken. Er zouden naar schatting 3,9 miljoen patiënten zijn die baat hebben bij het gebruik van marihuana, al is het maar om symptomen te verlichten.

Volatiliteit

De algemene trend op de marihuanamarkt is echter niet zo goed de laatste tijd, de HMMJ-index ging vandaag bijvoorbeeld met 3,8 procent naar beneden. Marihuana zit momenteel in een moeilijke periode, vooral omdat er geen vooruitgang wordt geboekt omtrent legaliseringen.

Toch blijven marihuanabedrijven investeren en contact opzoeken met andere bedrijven om partnerschappen op te starten. Deze jonge industrie heeft uiteraard nog een lange weg af te leggen alvorens we kunnen spreken van maturiteit. Tot dat punt zullen marihuanabedrijven last blijven hebben van volatiliteit op de markten. Maar zolang de markt wereldwijd blijft toenemen en groeien, blijven opportuniteiten zich voordoen voor zowel beleggers als bedrijven.

Bronnen: F. De S. Paulo

Foto: Brett Levin – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.