VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 12 september 2019 - Aandelen

Marktgoeroe JPMorgan: deze kans op de aandelenmarkt krijg je maar eens in de 10 jaar

door RAJA SPEET

Volgens Marko Kolanovic, de chief quant bij JPMorgan, staan we aan de vooravond van de trade in 10 jaar. Hij ziet een verschuiving plaatsvinden in de aandelenmarkt: nu moet je in smallcaps, cyclische, waarde en opkomende markten zitten. Tenminste als je meer rendement wil behalen dan de S&P 500, volgens Kolanovic.

Gezien het feit dat de S&P 500 zwaar gelinkt is aan obligaties en groeiaandelen, zien we meer potentie in smallcaps, cyclische aandelen, waardeaandelen en aandelen in opkomende markten, dan de brede S&P 500.

Grote verschuiving in de markt

De quant ziet al langere tijd dat het momentum zal veranderen. Want de S&P 500 is sinds januari 2018 niet meer gegroeid. Zo handelt het op een ongeveer zelfde niveau als begin vorig jaar. Alleen binnen de index hebben wel verschuivingen plaatsgevonden.

Zo kwamen de winsten in de S&P van defensieve sectoren, die vaak hetzelfde handelen als staatsobligaties (obligaties gelden als veilige haven). Daarnaast hebben groeiaandelen het goed gedaan, en dan in het bijzonder de grote technamen.

Dit heeft er voor gezorgd dat er grote verschillen zijn ontstaan tussen verschillende marktsegmenten. Zoals waarde versus groei en large cap versus smallcap. Kolanovic zegt daarover:

Wij geloven dat de ongekende divergentie tussen verschillende marktsegmenten een mogelijkheid biedt om je voor een trade te positioneren die slechts eens in de 10 jaar voorkomt.

Amerikaanse large caps versus smallcaps

Als voorbeeld voor deze divergentie ging Kolanovic op het verschil tussen large caps en smallcaps. Volgens de quant is er nu zo’n groot verschil tussen de segmenten dat we niet meer zagen sinds 1999.

De Amerikaanse Russell 2000 heeft in 2019 bijvoorbeeld nooit meer zijn oude all-time-highs van 2018 bereikt. Terwijl de S&P 500 de vorige all-time-highs wel wist te verbreken.

Bron: CNBC

Foto: iStock

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.