Large Cap

Large capEen large cap is de benaming van een aandeel van een beursgenoteerde onderneming met een grote marktwaarde (ook wel marktkapitalisatie of beurswaarde).

Large cap staat letterlijk voor large market capitalization, wat verwijst naar de marktkapitalisatie, oftewel de grote van een onderneming op de beurs.

Hoe groot zijn large caps?

Large caps zijn bedrijven met een marktwaarde van meer dan 10 miljard dollar of euro.

De marktwaarde van een bedrijf wordt berekend door het aantal uitstaande aandelen te vermenigvuldigen met de beurskoers.

De grootste bedrijven ter wereld maken deel uit van de large cap familie.

Voordelen large caps

Het kopen van large caps heeft een aantal voordelen ten opzichte van de koop van mid caps of small caps.

Ten eerste betreft het altijd zeer grote ondernemingen, die vaak al voor een lange tijd bestaan. Hierdoor hebben beleggers zicht op hoe het bedrijf gepresteerd heeft over een lange periode.

Daarnaast hebben large caps vaak toegang tot meer kredietfaciliteiten en betalen ze lagere rentevoeten op schulden dan kleine bedrijven.

Large caps hebben over het algemeen ook een lagere volatiliteit dan kleinere aandelen. Je leest er hier meer over: volatiliteit.

Small caps en midcaps

Bedrijven die een kleinere marktwaarde hebben dan 10 miljard dollar of euro, noemt men midcaps of small caps.

Laatste Nieuws

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.