Nederland - 17 december 2018 - Beursbrink

Marihuana snoep dan nog niet verboden in Washington

door STIJN

Goed nieuws voor fans van eetbare marihuanaproducten in Washington. De Washington State Liquor and Cannabis Board (LCB) heeft besloten om marihuana snoepjes dan toch niet te verbieden. Er wordt wel een beleid op poten gesteld waarin de kleur en vorm worden vastgelegd.

Het zag er even naar uit dat de LCB een verbod zou leggen op snoepjes waar marihuana in is verwerkt, dat zou een stap terug zijn voor marihuana. Voorstanders vreesden voor het ergste maar uiteindelijk werd beslist om enkel regels op te stellen voor de kleur en de vorm van de snoepjes.

Zo mogen cannabisbedrijven, die eetbare producten verkopen, geen felle kleuren gebruiken die hun producten te fel in het oog te doen springen in de winkels. Ze mogen slechts kiezen uit een bepaalde ‘range’ van kleuren voor zowel de producten zelf, als voor de verpakkingen van de producten.

De nieuwe richtlijnen zullen na 10 maanden in actie komen dus handelaren hebben nog 9 maanden te tijd op hun huidige producten te verkopen zoals ze zich op dit moment bevinden. Na deze periode zouden de producten opnieuw gelabeld moeten worden om te voldoen aan het nieuwe beleid.

Opluchting

De Washington CannaBusiness Association is tevreden met de beslissing van de LCB. Op deze manier zijn de richtlijnen duidelijk en kunnen er toch nog producten verkocht worden waar marihuana in is verwerkt. Ook andere cannabisgroepen uitten hun tevredenheid inzake de beslissing van de LCB.

We applaud the Liquor and Cannabis Board for their careful re-evaluation of their announcement earlier this year regarding cannabis-infused edibles.

En zo hervormt het marihuanalandschap in de Verenigde Staten alsmaar in het voordeel van marihuana, ondanks de federale illegaliteit van het spul. De staten beslissen voor zich apart welk drugbeleid ze hanteren zonder dat ze het risico lopen vervolgd of gestraft te worden.

Bronnen: Komo News

Foto: Nickolette – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.