Nederland - 10 juli 2019

Marihuana aandelen zakken na ‘crack down’ CannTrust

door STIJN

De Canadese marihuanaproducent CannTrust heeft gemeld dat duizenden kilo’s marihuana ‘on hold’ staan omdat de Canadese regulator heeft ontdekt dat het bedrijf marihuana teelt in ongereguleerde ruimtes. Het aandeel van CannTrust nam een duik, andere aandelen gingen ook lager.

CannTrust is in de fout gegaan door marihuana te telen in ongereguleerde ruimtes en door informatie achter te houden van Health Canada. Als gevolg heeft de regulator duizenden kilo’s marihuana in beslag genomen waarop testen uitgevoerd zullen worden. Hierdoor zit het marihuanabedrijf met een tijdelijk tekort waardoor het zijn klanten niet kan bevoorraden.

We made errors in judgment, but the lessons we have learned here will serve us well moving forward.

CEO Peter Aceto meldde dat ze momenteel geen idee hebben wat de financiële gevolgen zullen zijn voor het bedrijf. Dat hangt allemaal af van de kwaliteitstesten die Health Canada gaat uitvoeren. Het zal ongeveer 10 tot 12 werkdagen duren alvorens de resultaten van de testen bekend zijn.

Sentiment

De gevolgen voor het aandeel zijn alvast duidelijk. Beleggers en investeerders hebben er geen vertrouwen meer in. Maandag ging het aandeel met 22,5 procent omlaag en dinsdag nog eens met 5,4 procent. De daling van het aandeel heeft ook een invloed op de rest van de marihuana markt.

Het aandeel van Canopy Growth ging 1,7 procent naar beneden, ook Aurora Cannabis kon zich niet sterk houden en daalde met 1,3 procent. Tilray had het nog moeilijker en ging me 3,3 procent onderuit. Kortom, het sentiment rond marihuana aandelen zit eventjes in een negatieve sfeer.

Het loopt wat stroef voor CannTrust dit jaar, de interventie van Health Canada is het laatste dat ze nodig hadden. Er waren reeds problemen met het management, strategische aanpak en financiële tegenslagen. Analist Ryan Tomkins waarschuwt voor de financiële impact op de bedrijfsresultaten.

Bronnen: Investors

Foto: Brett Levin – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.