Nederland - 19 februari 2020 - Beursbrink

Aandeel Aurora Cannabis heeft duidelijkheid nodig om te stijgen

door STIJN

Het laatste bedrijfsrapport van marihuanaproducent Aurora Cannabis voldoet aan de verwachtingen van analisten, namelijk dat het afgelopen kwartaal bijzonder zwak was. Hoewel het er op lijkt dat het ergste achter de rug is, is er nog een groot probleem dat Aurora Cannabis dwars zit. Er is namelijk een gebrek aan duidelijkheid over de vraag naar cannabis in Canada.

De Canadese marihuanamarkt kampt met problemen inzake de duidelijkheid over de vraag naar marihuana. Het uitreiken en toekennen van licenties is dermate traag waardoor niet aan de Canadese vraag naar marihuana voldaan kan worden. Een bijkomend probleem is dat men ook niet echt weet hoe groot de vraag naar marihuana precies is in bv. Ontario en Quebec.

Er zijn geen concrete cijfers over de vraag naar marihuana, het enige dat men weet zijn projecties en schattingen. Vooral in de grote provincies Ontario en Quebec is dit een probleem gezien hier gezamenlijk 22 miljoen mensen wonen. Zolang hier geen werk van wordt gemaakt, kunnen producenten hun aanbod niet correct afstemmen op de vraag naar marihuana.

Hoe lang gaat het duren alvorens we hier wel een duidelijk beeld van krijgen? Dat hangt af van de twee provincies Ontario en Quebec. Men verwacht dat Ontario hier de kar in zal trekken omdat de vraag naar marihuana hier toch gevoeliger hoger ligt. Hier zullen het aantal nieuwe winkels, om aan de vraag te kunnen voldoen, er wellicht sneller komen dan in Quebec bijvoorbeeld.

Aurora Cannabis

Dat zou goed nieuws zijn voor Aurora Cannabis en andere marihuanaproducenten. En dit is wellicht ook de enige manier waarop het aandeel van Aurora zou kunnen gaan stijgen. Van de 15 analisten, zijn er 2 personen die ‘bullish’ zijn. 3 analisten zijn ‘bearish’ en de rest staat langs de zijlijn.

De gemiddelde prijs van de afgelopen 12 maanden noteert op 3,05 Canadese dollar, dat is 40 procent hoger dan de huidige prijs. Het gaat niet zo lekker op de marihuanamarkt, dat is duidelijk aan de koersen. Sinds maart vorig jaar zitten de aandelen in een neerwaartse trend.

Bronnen: Yahoo Finance

Foto: Libreshot

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.