VIP ACTIE

Word een VIP!
Americas - 10 oktober 2019 - Aandelen

Licht lagere start Wall Street voorzien

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af een licht lagere opening, terwijl beleggers speculeren over de mogelijke uitkomst van de Amerikaans-Chinese handelsbesprekingen later vandaag.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden tot 0,1 procent lager.

De futures zakten wat weg door bezorgdheid dat de onderhandelingen tussen de twee landen geen doorbraak zullen opleveren, nadat beide partijen in het openbaar de verwachtingen temperden. Beleggers hadden moeite om de opeenvolgende berichten bij te houden.

Er wordt gespeculeerd of er een gedeeltelijk handelsakkoord kan worden gesloten, met concessies van Beijing en een mogelijk uitstel van extra importheffingen die de regering-Trump heeft aangekondigd op Chinese goederen.

“De hele week zijn er tegenstrijdige signalen geweest van beide zijden van de onderhandelingstafel”, zei analist Matthew Cairns van Rabobank. Zo liet Beijing weten dat het aantal te bespreken onderwerpen was verminderd, terwijl de VS de zwarte lijst met Chinese exporteurs uitbreidden met bedrijven die zouden meewerken aan de onderdrukking van moslimminderheden door de Chinese autoriteiten. “Het getouwtrek tussen de twee kampen biedt de markt weinig houvast”, aldus Cairns.

Volgende week barst het kwartaalcijferseizoen los op Wall Street. Raoul Pal, voorheen bankier bij Goldman Sachs, zegt dat de grote verkoopgolf op de aandelenmarkt van eind vorig jaar zich wel eens zou kunnen herhalen dit jaar. Mogelijk zullen bedrijven minder aandelen inkopen en babyboomers kunnen bijdragen aan de verkoopdruk als ze aandelen moeten verkopen voor hun jaarlijkse pensioenuitkering. Volgens Pal zijn Amerikaanse pensionado’s veel te riskant belegd.

In Europa stonden de aandelenmarkten ook verdeeld aan begin van de middag, hoewel de bewegingen klein waren, terwijl de Aziatische beurzen overwegend hoger sloten.

Inflatiecijfers uit de VS waren neutraal, met 1,7 procent op jaarbasis. Economen rekenden op 1,8 procent hogere consumentenprijzen in september.

De wekelijkse nieuwe steunaanvragen daalden met 10.000 tot 210.000 stuks.

De olieprijs steeg. Een november-future West Texas Intermediate stee 0,9 procent tot 53,08 dollar, terwijl een december-future Brent 0,8 procent duurder werd op 58,80 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1023. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,0974 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Delta Airlines noteerde 3,6 lager in de handel voorbeurs, na de publicatie van kwartaalcijfers door de luchtvaartmaatschappij. De luchtvaartmaatschappij verdiende 2,31 dollar per aandeel op een 6,5 procent hogere omzet van 12,6 miljard dollar. Daarmee lag de winst hoger dan de 2,26 dollar waarop Wall Street rekende. De omzet was in lijn met de verwachtingen. Maar tegenover die meevallende winst gaf Delta Airlines een winstverwachting  af die tegenviel. De luchtvaartmaatschappij rekent op een winst per aandeel van 1,20 tot 1,50 dollar voor het vierde kwartaal. Analisten zitten met hun ramingen juist iets hoger.

Apple besloot een nieuwe app te verwijderen waarmee burgers en actievoerders in Hongkong de activiteiten van de politie konden volgen, na kritiek in Chinese media, omdat de veiligheid van politie en burgers door de app gevaar liep. Het technologieconcern dreigt zo verder verwikkeld te raken in de onrust. Het aandeel steeg voorbeurs 0,3 procent.

RA Pharmaceuticals wordt overgenomen door het Belgische UCB voor 2,1 miljard dollar in contanten. Aandeelhouders krijgen 48 dollar per aandeel. Dat is ruim een verdubbeling van de laatste slotkoers van 22,70 dollar.

Fidelity Investments volgt het voorbeeld van de broker Charles Schwab, door de transactiekosten voor beleggers geheel te schrappen. Rivaal E-trade verloor 3 procent in de handel voorbeurs.

Het aandeel Pacific Gas & Electric kelderde met 31 procent voorbeurs, na een ongunstige uitspraak van een rechtbank voor het elektriciteitsbedrijf, dat verwikkeld is in een faillissementsprocedure.

Slotstanden Wall Street

De S&P 500 won woensdag 0,9 procent op 2.919,40 punten, de Dow Jones index steeg 0,7 procent tot 26.346,01 punten en de Nasdaq eindigde 1,0 procent in het groen op 7.903,74 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.