Nederland - 13 juli 2018

Jeff Sessions blijft tegenstribbelen omtrent onderzoeken naar medicinale marihuana

door STIJN

Zelfs nu de publieke opinie aan het verschuiven is in het voordeel van de legalisatie van marihuana, blijft minister van Justitie Jeff Sessions zich hiertegen verzetten. Het ministerie van Justitie blokkeert pogingen om de onderzoeken naar medicinale marihuana uit te breiden.

Wereldwijd is het standpunt omtrent marihuana aan het verschuiven en ongeveer 60 procent van de Amerikanen steunt de legalisering van marihuana, maar dat kan Jeff Sessions niet deren. Hij blijft resoluut tegen het versoepelen van de wetgeving inzake het drugbeleid.

Het huidige drugbeleid verhindert Amerikaanse onderzoekers om onderzoek te voeren en te experimenteren met medicinale marihuana. Op deze manier geraakt marihuana geen stap vooruit in de Verenigde Staten van Amerika, althans toch niet op federaal niveau.

Studies

Volgens Sessions zijn er nog te weinig studies en bewijzen die aantonen dat medicinale marihuana effectief positieve gevolgen heeft voor de gezondheid van patiënten. Doch zijn er voldoende studies die aantonen dat dit wel het geval is. Studies tonen aan dat het de kwaliteit van het leven en de gezondheidsresultaten van patiënten met kanker, multiple sclerose, de ziekte van Parkinson, chronische pijn, en vele andere kwalen verbeteren bij het gebruik van medicinale marihuana.

Zelfs of financieel vlak kan men niet ontkennen dat het alleen maar voordelen heeft. De markt voor medicinale marihuana is geschat op 55 miljard dollar tegen 2025. Alsnog blijft Jeff Sessions zich verzetten tegen de legalisering van medicinale marihuana. Toch zijn er instanties die hier geen gehoor aan geven zoals bijvoorbeeld de ‘Food and Drug Administration’.

Het blijft dus een struikelblok in de Verenigde Staten van Amerika, in tegenstelling tot landen zoals Canada en Australië. Zolang Jeff Sessioins aanblijft als minister van Justitie zal marihuana niet snel vooruitgang boeken op federaal niveau.

Bronnen: Cato

Foto: Gage Skidmore – Flickr – CC BY-SA 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.