Nederland - 23 februari 2018 - Beursbrink
door STIJN

Legale marihuana creëert markt voor luxe cannabisproducten

De legalisering van marihuana creëert opportuniteiten voor ondernemers en investeerders. Dat geldt ook voor bedrijven die luxeproducten maken op basis van cannabis. Dit segment vertoont in feite de grootste procentuele groei. Volgens Arcview Research zal de cannabismarkt explosief groeien de komende jaren. Goed voor een waarde van 15 miljard USD.

De marihuanamarkt zit stevig in de lift, een groot deel hiervan bestaat uit eetbare en andere aanvullende producten voor consumptie. Sommige bedrijven spitsen zich toe op het luxe segment. Als cannabis het tot dit segment kan schoppen, dan weet je hoe laat het is. Hieronder vindt u alvast vier ‘luxeproducten’ die inspelen op de groeiende vraag naar marihuana.

Beboe

Beboe is ondertussen bekend onder de Amerikaanse beroemdheden. Het is een Californisch bedrijf dat men ook wel de ‘Hermes van marihuana’ noemt. Het werd enkele jaren geleden opgericht door Scott Campbell en Clement Kwan, een tattoo-artiest en een oude rot in de modewereld.

Het bedrijf spitst zich toe op designer vaporizer pennen, eetbare pastilles en andere producten die later dit jaar nog zullen worden uitgebracht. De producten van Beboe worden verkocht door 65 distributeurs in de staat Californië alsook door een leveringsdienst van medische marihuana.

Kiva

Dit bedrijf maakt eetbare producten waarin cannabis is verwerkt zoals bijvoorbeeld muntjes en chocoladerepen. Kiva heeft tientallen producten in zijn assortiment en worden verkocht in honderden winkels in Californië, Arizona, Nevada en Illinois. In 2013 werden hun producten zelfs uitgeroepen tot ‘best edible’ op de San Francisco and Los Angeles High Times Cannabis Cup.

Défoncé Chocolatier

Chocolade en cannabis is een populaire combinatie, dat weten ze ook bij Défoncé Chocolatier. Hun chocoladerepen kennen veel variatie zoals bijvoorbeeld witte of pure chocolade met toevoegingen van Matcha, mint of koffiesmaken. Hun repen bevatten 90 milligram THC die je kan verdelen in stukjes van 5 milligram, genoeg voor hun klanten om een microdosis THC binnen te krijgen.

Het bedrijf haalt zijn ingrediënten uit een volledig natuurlijk landbouw- en extractieproces. De repen van Défoncé Chocolatier worden voorlopig alleen in winkels in Californië verkocht.

Herb Essntls

Eens wat anders dan eetbare producten. Herb Essntls maakt huidverzorgingsproducten die geen THC bevatten maar wel oliën van de cannabisplant. Hun waaier van producten gaat van gezichtscrèmes tot lippenbalsems. Zij gaan echter internationaler dan de voorgaande bedrijven. Deze producten zijn namelijk overal ter wereld te koop.

Je vindt deze producten in winkels in hoofdsteden zoals New York, London, Stockholm, Parijs… noem maar op. Ze zijn ook te koop op verschillende online webwinkels.

Bronnen: CNBC, Yahoo

Foto: AlexanderStein – Pixabay

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.