Americas - 18 september 2019 - Beursblik

Lagere opening Wall Street voorzien

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen stevenen woensdag af op een licht lagere opening, na sterke huizenmarktcijfers en in aanloop naar een rentebesluit van de Federal Reserve woensdagavond.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor de openingsgong tot 0,2 procent in het rood.

Ook elders in de wereld was de handel gematigd, in afwachting van meer nieuws over de aanval op Arabische oliefaciliteiten die deze week het nieuws beheerste. De Saoedische defensieminister zou later op de dag een indicatie kunnen geven of Iran betrokken was bij de aanval, volgens analist Jameel Ahmad van FXTM. Als betrokkenheid bewezen wordt, zou dit de spanning in de regio kunnen verhogen.

De Fed zal woensdag naar verwacht zijn rentetarief met een kwart procentpunt verlagen, na een vergelijkbare renteverlaging in juli. De Fed heeft aan de ene kant te maken met een krappe Amerikaanse arbeidsmarkt, waardoor een renteverlaging niet zo voor de hand ligt, maar de centrale bank wil ook de vertraging van de wereldhandel opvangen met stimulering.

Dinsdag moest de Fed ingrijpen omdat er probleem was ontstaan op de geldmarkten. Het was voor het eerst sinds 2008 dat de centrale bank contanten moest injecteren in het systeem om de rente voor kortetermijnfinanciering laag te houden.

Het is onduidelijk hoe lang de ingreep zal duren. De gemakkelijkste oplossing zou zijn om weer meer obligaties te gaan opkopen, om extra reserves te creëren, stelde analist Bastien Drut van CPR. Dit zou “de spanningen op de interbancaire markt wegnemen”, een “zeer sterke” impact hebben op de financiële markten, en de koers van de dollar afwaarderen.

In augustus werden er fors meer woningen in aanbouw genomen in Amerika dan een maand eerder, bleek woensdag. De stijging van 12 procent was veel groter dan de verwachte toename van 4 procent. Ook werden er onverwacht meer bouwvergunningen afgegeven.

De olieprijs daalde verder na een sterke stijging op maandag en de terugval op dinsdag. Een november-future West Texas Intermediate daalde 1,6 procent tot 58,16 dollar, terwijl een november-future Brent 1,3 procent goedkoper werd op 63,70 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1055. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1066 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er 1,1070 op de borden.

Bedrijfsnieuws

De online-winkel voor huisdiervoeding Chewy heeft de omzetverwachting voor het jaar verhoogd na meevallende verkoopcijfers voor het afgelopen kwartaal, tot en met augustus. Het verlies liep echter op, omdat het bedrijf na zijn beursnotering veel meer aandelen uitkeert aan zijn medewerkers. Het aandeel zakte 1,2 procent voorbeurs.

FedEx stelde dinsdag nabeurs teleur met zijn kwartaalcijfers en gaf een winstwaarschuwing omdat het post- en pakkettenbedrijf last heeft van een vertragende mondiale groei en de handelsoorlog. Het aandeel stond 11 procent lager in de elektronische handel voorbeurs.

Adobe meldde dinsdagavond een sterker dan verwachte kwartaalomzet, maar de vooruitzichten voor het nieuwe kwartaal vielen wat tegen. Het bedrijf zal naar verwachting zo’n 3 procent lager openen.

General Mills kan zich ook opmaken voor een koersdaling van dik 2 procent, na kwartaalcijfers voor de fabrikant van ontbijtgranen als Cheerios en van Häagen-Dasz ijs.

Facebook zal een onafhankelijk panel ruimte geven om beslissingen te herzien van het sociale netwerk om de inhoud van posts aan te passen, stelde het concern dinsdag. Daarmee zou Facebook inzage geven in een stekelig dossier voor het concern. Het panel zal bestaan uit veertig betaalde parttime leden waar Facebook-gebruikers in beroep kunnen gaan. Het aandeel liet nog geen beweging zien.

De grote Amerikaanse autofabrikanten, General Motors, Ford en Fiat Chrysler, willen meer goedkope tijdelijke krachten gaan inhuren zodat ze hun productie gemakkelijker kunnen verlagen als de de vraag wegvalt. Bij General Motors gaat een staking inmiddels zijn derde dag in. De vakbond wil dat het aantal tijdelijke werkkrachten beperkt blijft. FiatChrysler stond voorbeurs wat hoger.

Het Chinese technologiebedrijf Huawei Technologies is tijdelijk geschorst als lid van een internationaal cybersercurity panel na een juridisch advies, meldde The Wall Street Journal. De VS vrezen dat het Chinese bedrijf zich schuldig maakt aan spionage.

Slotstanden

Wall Street eindigde dinsdag licht hoger. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,3 procent hoger op 3.005,70 punten, De Dow Jones index steeg 0,1 procent en de Nasdaq won 0,4 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel