Nederland - 23 oktober 2019 - Beursbrink

Olie nadert ‘two week low’ door zorgen over vraag

door STIJN

Het gaat niet zo goed op de oliemarkt, de futures naderden de ‘two week low’ door aanhoudende zorgen over de vraag naar olie. Investeerders blijven zich zorgen maken over de groeivertraging van de wereldeconomie en de gevolgen ervan op de oliemarkt ondanks de vrij positieve ontwikkelingen op verschillende vlakken.

De olieprijzen zitten nu al enkele weken in een neerwaarts kanaal, het is zelfs zo dat de ‘two week low’ zeer dichtbij kwam. De evolutie van de olieprijzen heeft te maken met de aanhoudende zorgen over de wereldeconomie. Investeerders en beleggers hebben heel wat negatieve berichten te verteren over ’s werelds tweede grootste economie, China.

De economische groei in China viel voor het derde kwartaal namelijk lager uit dan analisten hadden voorspeld. China zit momenteel op zijn traagste economische groei van de afgelopen 27 jaar. Investeerders en beleggers horen dit uiteraard niet graag en koppelen dit aan de toestand van de wereldeconomie. Daarenboven is de handelsoorlog met de USA nog altijd actief.

Vraag en aanbod

Wat ook een invloed heeft, is dat Rusland zich niet heeft gehouden aan de productiebeperking die werd overeengekomen samen met de OPEC. Dit creëert een onevenwicht tussen vraag en aanbod, vooral nu de vraag naar olie aan het afzwakken is door de verminderde economische activiteiten.

Oil prices are sagging at the start of the week on rising bearish bets from hedge funds and after Russia did not hold up to their end of the supply reduction pact. The smart money has turned very bearish on WTI, with bearish bets rising almost threefold according to the [report] which highlights data for the week ending Oct. 15.

Hedgefondsmanagers zijn ‘bearish’ op olie en verwachten dat de prijzen de komende weken nog een eindje lager zullen gaan. Het sentiment rond olie is dus allesbehalve positief. Enkel een einde van de handelsoorlog tussen de Amerikanen en China kunnen hier blijkbaar iets aan veranderen.

Bronnen: Marketwatch

Foto: Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.