Americas - 13 november 2019 - Beursbrink

Lagere opening Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen woensdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,3 procent in het rood.

Wereldwijd gingen woensdag de aandelenmarkten omlaag, nadat struikelblokken oprezen in het handelsoverleg tussen de Verenigde Staten en China. De grote vraag is of Washington akkoord zal gaan met het wegnemen van bestaande importheffingen op Chinese goederen, om tot een initiële overeenkomst met de Chinezen te komen. Een Amerikaanse belofte om aangekondigde nieuwe heffingen vanaf 15 december te schrappen is mogelijk niet genoeg voor China.

“De markten waren gisteren niet erg onder de indruk van de speech van president Trump, wat tot de dalingen van vandaag leidt”, aldus marktanalist David Madden van CMC Markets.

“In aanloop naar de aankondiging was er een gevoel van optimisme, omdat handelaren hoopten dat Trump zijn strategie ten aanzien van de handelsdeals zou uitstippelen, maar daar was weinig van te merken”, voegde hij toe.

Onrust in Hongkong, waar het geweld rond de maandenlange protesten escaleerde, drukte op de Aziatische markten.

De Amerikaanse beleggers zijn verder in afwachting van een verklaring van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell voor de economische commissie van het Amerikaanse Congres. De Fed-voorzitter zou kunnen herhalen dat de Amerikaanse economie “goed in zijn vel zit” en dat de centrale bank geen plannen heeft om de rente verder te verlagen.

Tegelijkertijd gaat de publieke versie van het impeachment-onderzoek van de onderzoekscommissie van het Huis van Afgevaardigden van start.

Ook wachten de markten op meer duidelijkheid over Amerikaanse importheffingen voor Europese auto’s. Verwacht wordt dat deze met nog eens zes maanden zullen worden uitgesteld.

De consumentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in oktober met 0,4 procent op maandbasis gestegen. De inflatie kwam op jaarbasis uit op 1,8 procent. Economen rekenden voor oktober op een stijging op 1,7 procent. De kerninflatie, de inflatie aangepast voor voedsel- en energieprijzen, was 0,2 procent op maandbasis en 2,3 procent op jaarbasis

De euro/dollar noteerde weinig veranderd op 1,1008.

Olie noteerde woensdag tot 0,7 procent lager, op 61,38 dollar voor een vat Brent crude voor levering in januari en 56,36 dollar voor WTI-olie voor levering in december.

Bedrijfsnieuws

Amerikaanse toezichthouders zijn een onderzoek gestart naar het ‘Project Nightingale’ van Google en zorgaanbieder Ascension, waarin medische details over miljoenen patiënten worden verzameld, zonder toestemming van de patiënten. Amerikaanse ziekenhuizen mogen gegevens ongevraagd aan partners doorgeven mits dat uitsluitend in dienst staat van de zorgfunctie van het ziekenhuis. De vraag is of het project zich voldoende aan deze beperkingen houdt.

Google is van plan om betaalrekeningen aan klanten aan te bieden met zijn nieuwe project ‘Cache’. Dit schreef The Wall Street Journal woensdag. Cache zou volgend jaar gelanceerd worden en de rekeningen zullen beheerd worden door Citigroup en een kredietafdeling van de Stanford University, aldus de zakenkrant. Google is niet het enige bedrijf dat interesse heeft in het aanbieden van financiële diensten. Apple, Facebook en Amazon hebben allen hun eigen projecten op dit vlak.

Apple kondigde de lancering van een nieuwe Macbook aan. Het aandeel lijkt lager te openen.

Tesla gaat zijn Europese fabriek in Duitsland neerzetten, voor de assemblage van een deel van zijn elektrische auto’s. Dat zei topman Elon Musk dinsdag. Tesla opent vermoedelijk ruim 1,5 procent hoger.

Nike verkoopt geen kleding en schoenen meer rechtstreeks aan Amazon. De koerswijziging werd dinsdag aangekondigd door de fabrikant.

Senseonic meldde dinsdag nabeurs kwartaalcijfers en ging daarop onderuit.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot dinsdag 0,2 procent hoger op 3.091,84 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 27.691,49 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,3 procent tot 8.486,09 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.