VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 7 april 2020 - Beursbrink

Brent crude kan dalen naar ‘single digit lows’

door STIJN

De oliemarkt wordt opgeschud door de ‘ruzie’ tussen Saoedi-Arabië en Rusland. Beide landen zijn grote olieproducenten en komen niet overeen inzake de maatregelen om de olieprijzen te ondersteunen d.m.v. productiebeperkingen. Er wordt gezocht naar een overeenkomst tussen beide landen. Komt deze er niet, dan zouden de olieprijzen kunnen dalen naar prijzen onder de 10 dollar per vat.

Zou het kunnen, olieprijzen onder de 10 dollar per vat? Die kans is behoorlijk reëel als de twee olieproducenten Saoedi-Arabië en Rusland niet overkomen deze maand. Beide landen zijn tegen elkaar aan het opboksen om marktaandeel in handen te krijgen door hun productie net op te schroeven terwijl het de bedoeling is de productie in te perken om het aanbod te verminderen.

Want alleen op die manier kunnen de olieprijzen stijgen, maar door onenigheid zijn beide landen hun eigen weg gegaan. Daar zou nu een einde aan moeten komen door middel van een overeenkomst tussen beide landen. Analisten van Fitch waarschuwen dat een daling in de vraag naar olie, en een stijging van het aanbod, nare gevolgen zullen hebben voor de prijszetting.

While it is unlikely that nominal storage capacity will be breached, it is possible that the sheer scale of the oversupply will overwhelm global logistics chains, plunging Brent into single-digit lows.

Lage prijzen

Olieprijzen zijn sinds begin dit jaar ongeveer met 50 procent gedaald omwille van de vrees voor een globale recessie en de strenge maatregelen omtrent COVID-19. Daar komt ook nog eens de verhoogde olieproductie bij wat uiteraard geen goede impact heeft op de oliemarkt.

Sommige analisten beweren dat, als de USA zou meedoen om de productie te beperken, de olieprijzen zouden kunnen stijgen. Maar men twijfelt heel hard op de Amerikanen wel willen participeren aan dit soort beleid. Maar andere analisten beweren dat, mocht er een overkomst komen en zelfs als de USA zou meedoen, olieprijzen nog laag zullen blijven door COVID-19.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixabay

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.