Europa - 11 mei 2020 - Beursbrink

Lagere opening Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan maandag een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een half uur voor de openingsbel in het rood.

Maandag belooft een vrij rustige handelsdag te worden, met een lege macro-agenda en weinig bedrijfsnieuws. Terwijl de Aziatische beurzen vanochtend nog hoger sloten, hebben de Europese beurzen hun openingswinsten grotendeels ingeleverd.

Tot nu toe blijken beleggers de dramatische macrocijfers naast zich neer te leggen.

Zo bleek vrijdagmiddag uit het officiële banenrapport dat in april maar liefst 20,5 miljoen banen verdwenen zijn. Het heeft juist een decennium gekost om al deze banen te creëren.

De Amerikaanse beurzen sloten vrijdag ondanks dit slechte nieuws fors hoger.

Beleggers vinden het vooruitzicht van een versoepeling van de coronamaatregelen een steun in de rug, terwijl de centrale banken wereldwijd bereid blijven om te stimuleren.

Wel waarschuwen analisten voor te veel optimisme. Veel goed nieuws, zoals het teruglopend aantal nieuwe coronabesmettingen en versoepelingen van de lockdowns, is namelijk al ingeprijsd, meent econoom Bob Baur van Principal Global Investors LLC.

Omdat er al zoveel ingeprijsd is, “verwachten we een periode van terugval en consolidatie tot en met juni”, waarschuwde de econoom.

Daar is strateeg Hussein Sayed van FXTM  het mee eens. Alleen als er weer vertrouwen is in de echte economie, is de huidige rally houdbaar, denkt hij.

Volgens Kelvin Tay van UBS Global Wealth Management kijkt iedereen uit naar het volgende kwartaal, en zelfs al naar 2021. De analist rekent op aanhoudend volatiele markten, maar noemde een koersval zoals in maart “onwaarschijnlijk”, omdat er nog zo veel geld langs de zijlijn staat.

Olie noteerde maandag in het groen. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 2,5 procent tot 25,37 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,9 procent duurder werd op 31,18 dollar. Mogelijke nieuwe productiebeperkingen door Saoedi-Arabië zorgen voor een herstel van de olieprijs.

De euro/dollar noteerde op 1,0821. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0845 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,0836 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Marriott International heeft in het eerste kwartaal de winst bijna zien verdampen als gevolg van de coronacrisis, waarbij de gevolgen van de virusuitbraak vooral aan het eind van de periode duidelijk zichtbaar werden. Vanwege de onzekerheid door de Covid-19 pandemie, geeft Marriott geen outlook. De hotelketen rekent er wel op dat de impact op de financiële resultaten aanzienlijk zal blijven.

Het aandeel AMC Entertainment Holding steeg voorbeurs maar liefst 60 procent, nadat The Daily Mail meldde dat Amazon.com interesse heeft getoond in een overname van de bioscoopgroep.

General Mills heeft de verwachtingen voor het boekjaar 2020 verhoogd. In maart en april ervoer General Mills meer vraag naar zijn producten. In mei zal de vraag vermoedelijk weer terugzakken naar een meer normaal niveau, aldus de fabrikant van Cheerios en Häagen-Dazs. Het aandeel opent vermoedelijk ruim een procent hoger.

De Verenigde Staten praten met Intel en Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC) over de bouw van chipfabrieken in de VS om zo minder afhankelijk te worden van Azië als een belangrijke toeleverancier van essentiële technologie. Dit schreef The Wall Street Journal zondag op basis van ingewijden.

Tesla mag zijn fabriek in Californië nog niet openen, ondanks dat coronamaatregelen in de Amerikaanse staat iets worden versoepeld. Dit werd vrijdagavond laat bekend. In een reactie op zaterdag dreigde CEO Elon Musk met het vertrek van Tesla uit Californië. “Tesla zal zijn hoofdkantoor [in Palo Alto] en toekomstige producties direct verplaatsen naar Texas/Nevada”, twitterde de topman.

Slotstanden

De S&P 500 steeg vrijdag 1,7 procent op 2.930 punten. De Dow Jones index won 1,9 procent op een slot van 24.331 punten en de Nasdaq ging 1,6 procent hoger tot 9.121 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

Reageer op dit artikel