Nederland - 19 juni 2022 - Aandelen
door STIJN

Bitcoin zakt door psychologische grens

Het wordt akelig op de cryptomarkt, de psychologische grens van 20.000 dollar is namelijk gesneuveld. De populaire bitcoin daalde zaterdagochtend omstreeks 6u30 richting 18.950 dollar om vervolgens te blijven zakken. Op een bepaald moment noteerde de digitale munt zelfs aan 17.663 dollar, een zwaar moment voor beleggers in crypto.

Het is zover, dé psychologische grens van 20.000 dollar is gekraakt. Bitcoin daalde begin dit weekend met 13,6 procent richting 17.663 dollar om vervolgens op zondag lichtjes te herstellen naar 18.407 dollar. Maar het herstel is niet noemenswaardig vermits de daling wellicht nog niet voorbij is. Charles Hayter, CEO bij CryptoCompare, noemt het een psychologische slag

Psychologically for a lot of people this is galling.

Yves Lamoureux, voorzitter van onderzoeksbureau Lamoureux & Co., zei dat de schulden op de cryptomarkt de recente schommelingen hebben versterkt. Een aantal bedrijven met een hoge schuldenlast worden geconfronteerd met ‘margin calls’ en dat weegt zwaar door.

If my read is correct, this is massive liquidation of huge leverage in the system. It’s too easy as usual because bitcoin has this way of over [extending].

Problemen

Signalen van problemen op de cryptomarkt werden heel duidelijk toen de stablecoin TerraUSD zijn pariteit met de Amerikaanse dollar verloor. Deze algoritmische digitale munt crashte waardoor beleggers en investeerders hun vertrouwen verloren in digitale munten. Sinds het gefaalde project, is de verkoopdrup bij digitale alleen maar toegenomen.

Lamoureux is echter nog altijd bullish en verwacht een ommekeer op korte termijn. Bitcoin passeert van ‘zwakke handen’ naar ‘sterke handen’ en dat is volgens hem een goed gegeven. Bitcoin noteert momenteel 72 procent onder zijn piek van november 2021 en is dit jaar 59 procent gedaald.

Bronnen: Mark DeCambre – Yahoo Finance

Foto: mohamed hassan PxHere

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.