Europa - 26 november 2019 - Beursbrink

Kleine winsten op Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse aandelenbeurzen boekten dinsdag kleine winsten, nadat handelsgezanten van de Verenigde Staten en China afspraken hun gesprekken voort te zetten.

De toonaangevende S&P 500 index stond dinsdagavond 0,2 procent hoger op 3.141 punten, de Dow won 0,2 procent op 28.084 en de Nasdaq werd 0,3 procent meer waard.

De beurzen bleven dichtbij huis na de stijging van maandag, op optimisme over een Amerikaans-Chinese handelsdeal.

De Federal Reserve zal dit jaar in principe de rente niet verder verlagen. Volgens voorzitter Jerome Powell is het monetaire beleid momenteel “goed gepositioneerd” voor een sterke arbeidsmarkt en om de inflatie weer terug te brengen richting de 2 procent, de officiële doelstelling van de Fed. “Als de vooruitzichten significant veranderen, dan zal het beleid ook veranderen”, herhaalde Powell maandag echter ook.

Het Amerikaanse consumentenvertrouwen bleek te zijn gedaald in november voor de vierde maand op rij. De vooruitblikkende deelindex steeg wel.

De verkoop van nieuwe huizen in de VS was in oktober lager dan in september, maar voor de voorgaande maand werd het cijfer flink opwaarts bijgesteld. De huizenprijzen in de grote stedelijke regio’s van de Verenigde Staten stegen in september nipt, bleek uit de Case Shiller index.

De groothandelsvoorraden in de VS stegen in oktober.

Olie noteerde vlak. Een januari-future West Texas Intermediate was 57,93 dollar waard, terwijl voor een februari-future Brent 62,28 dollar werd betaald.

De euro/dollar noteerde op 1,1019. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar op 1,1016 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1012 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Best Buy klom 10 procent na meevallende kwartaalcijfers.

Dollar Tree verloor 15 procent, nadat de koopjeswinkelketen tegenvallende kwartaalcijfers meldde en waarschuwde dat de winst dit jaar zal worden geraakt door importheffingen en reorganisatiekosten.

Hewlett Packard Enterprise ging ook onderuit na teleurstellende kwartaalcijfers. Het aandeel verloor 9 procent.

Ook Palo Alto Networks moest het ontgelden met een daling van 12 procent. Het bedrijf dat software maakt om computers te beveiligen stelde teleur met de aangepaste winst.

Hormel Foods stond 4 procent hoger na resultaten.

Intel is op zoek naar een koper voor zijn connected home divisie, met een jaaromzet van 450 miljoen dollar. Dit meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van bronnen. Het aandeel zakte iets.

Alibaba heeft dinsdag een tweede notering op de beurs van Hongkong gekregen. Alibaba haalde ongeveer 11,2 miljard dollar op. Het fonds steeg in New York 0,9 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.