Americas - 3 augustus 2021 - crypto

Jonge crypto ondernemingen komen om in het geld

door RAJA SPEET

De cryptomarkt is weer aan, na maanden van daling. Bitcoin steeg in de afgelopen twee weken met meer dan 40 procent. Van een crash was alleen nooit sprake in de wereld van private crypto deals. De prijzen van financieringsrondes gaan structureel omhoog als gevolg van grote spelers, tot zelfs pensioenfondsen, die in vroege crypto projecten willen investeren. Zo stelt PwC’s crypto chef Henri Alrslanian.

Op het moment zijn vooral kleinere durfkapitalisten niet blij in de cryptomarkt, volgens Alrslanian. Hij ziet veel grootkapitaal de markt betreden die mooie dealtjes wegsnoepen voor de neuzen van kleinere durfkapitalisten.

Stel je kijkt naar een deal en vindt het 10 miljoen waard, en dan komt opeens een grote durfkapitalist aan en die biedt hoger. Dit gebeurt veel met hele jonge projecten, laat zeggen, ze gooien makkelijk 5 tot 20 miljoen dollar op tafel. De prijzen gaan de lucht in.

— In de laatste Week van Crypto gaan we vanaf minuut 13:25 in op de situatie, naast het andere hete nieuws uit de afgelopen week —

Megadeals

Nu zijn het niet alleen jonge projecten die worden gefinancierd. Kapitaal staat ook te springen om al gevorderde crypto ondernemingen geld toe te stoppen. Vorige maand zagen we enkele voorbeelden.

In juli kreeg de crypto broker FTX 900 miljoen dollar van het Japanse Softbank en enkele andere partijen. De waardering van de broker kwam zo op 18 miljard dollar uit. Ook zagen we dat het digitale activa platform Fireblock met 310 miljoen dollar werd gespekt.

En naast deze deals stopte Franklin Templeton, een beheerder van 1,4 biljoen dollar, de durfkapitalistentak van Galaxy Digital geld toe. Deze financiering verergert dan weer het probleem van kleinere durfkapitalisten. Het geld zal worden gebruikt om aandeel te krijgen in nog hele jonge crypto projecten.

Bron: Bloomberg, The Block Crypto

Foto: iStock

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.