Nederland - 27 maart 2022 - Beursbrink

Verenigd Koninkrijk gaat crypto reguleren

door STIJN

De Britse overheid gaat binnenkort hun plannen bekendmaken inzake de regulatie van crypto. Minister van Financiën Rishi Sunak zou de komende weken uit de doeken gaan doen wat er op de agenda staat. Marktkenners beweren alvast dat het gunstig wordt voor de cryptomarkt dankzij duidelijke regels. De sector zal er dus baat bij hebben.

Als we horen dat overheden crypto gaan reguleren, vrezen we vaak voor het ergste. Ook in het Verenigd Koninkrijk gaat men binnenkort onthullen wat ze van plan zijn inzake crypto. Minister van Financiën Rishi Sunak zou in april gaan aankondigen wat ze precies op de agenda hebben staan. Over details en dergelijke is er momenteel nog geen informatie.

Details van de plannen worden namelijk nog steeds afgewerkt. Maar bronnen die met CNBC hebben gesproken, zeggen dat ze waarschijnlijk gunstig zijn voor de industrie en juridische duidelijkheid bieden voor een sector die eigenlijk nood heeft aan regelgeving.

Stablecoins

Er zal vermoedelijk ook meer focus gelegd gaan worden op stablecoins, digitale munten die hun waarde op één of andere manier koppelen aan een bestaande valuta. De Britse autoriteiten zijn in gesprek met enkele cryptobedrijven, waaronder het handelsplatform van de Winklevoss broeders Gemini. Zij hebben namelijk hun eigen stablecoin die gekoppeld is aan de dollar, de Gemini dollar.

Stablecoins hebben de afgelopen jaren een exponentiële groei doorgemaakt, in combinatie met de toenemende belangstelling voor crypto in het algemeen. Tether, ’s werelds grootste stablecoin die gekoppeld is aan de dollar, heeft nu een totale circulerende voorraad van meer dan 80 miljard dollar, een stijging van ongeveer 4 miljard dollar ten opzichte van twee jaar geleden.

De reden waarom het Verenigd Koninkrijk crypto wil reguleren, is dat ze vrezen dat crypto financiële instabiliteit zal veroorzaken op termijn. Ze volgen daarmee het voorbeeld van de Verenigde Staten, president Biden heeft begin deze maand de ‘Crypto Order’ ondertekend.

Bronnen: Ryan Browne – CNBC

Foto: Cryptowallet.comFlickrCC BY 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.