Nederland - 23 januari 2022 - Beursbrink

Bitcoin tuimelt eventjes onder 35.000 dollar

door STIJN

Het weekend brengt geen soelaas voor de cryptomarkt. Na een reeks donkerrode dagen ging bitcoin zaterdag opnieuw flink onderuit. De populaire digitale munt dook namelijk eventjes onder de 35.000 dollar. Daarmee stond bitcoin op -50 procent ten opzichte van de recordpiek in november voirg jaar. Kortom, het sentiment blijft bijzonder negatief.

Het ziet er niet zo positief uit op de cryptomarkt. Nadat bitcoin reeds was gedaald tot onder de 40.000 dollar eind deze week, is de digitale munt tijdens het weekend nog wat verder weggezakt. Zaterdag hield de munt nog stand boven de 36.000 dollar maar viel snel richting 34.380 dollar.

Angst

Beleggers en investeerders zijn angstig, dat komt in eerste instatie omwille van de paniek die er momenteel heerst op de aandelenmarkten. De verkoopgolf ginder heeft ook een impact op de cryptomarkt. De grote boosdoener is de Federal Reserve, of eerder de hoge inflatie. In ieder geval, omdat de inflatie zo hoog staat, moet de Amerikaanse centrale bank ingrijpen.

Het soepele monetaire beleid, dat bij de start van de coronapandemie werd ingevoerd ter ondersteuning van de economie, wordt teruggedraaid en de rentes zullen dit jaar minstens drie keer verhoogd worden. Dit jaagt beleggers de stuipen op het lijf waardoor het sentiment keert.

Niet alleen bitcoin krijgt rake klappen, ook ether staat ondertussen op -50 procent ten opzichte van zijn piek. Het feit dat verschillende overheden een strenge aanpak hanteren, helpt ook niet. Zo heeft de Russische centrale bank onlangs gezegd dat ze van plan zijn een verbod in te voeren op het gebruik van mining toestellen. Hetgeen in China reeds realiteit is.

Bronnen: Jessica Bursztynsky – CNBC

Foto: bitcointere – PxHere

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.