Nederland - 16 december 2018 - Beursbrink

In Michigan moet men marihuana ‘cadeau doen’ om wet te omzeilen

door STIJN

De Amerikaanse staat Michigan is één van de staten waar marihuana het meest recent werd gelegaliseerd, zowel voor medicinaal als recreatief gebruik. Maar volwassenen hebben nog geen toegang tot recreatieve marihuana, daarom ‘schenken’ bedrijven marihuana om de wet te omzeilen.

Hoewel marihuana volledig legaal is in Michigan, kan je er als volwassene nog helemaal niet aan geraken. De staat moet eerst wat procedures en regels vastleggen om de marihuanamarkt te reguleren, men verwacht dat dit in 2020 zal gebeuren dus het is nog even geduld uitoefenen voor de inwoners alvorens ze bij winkels en bedrijven hun ‘inkopen’ kunnen gaan doen.

Of erger nog, dat betekent dat de zwarte markt voor marihuana gedurende die periode nog actief zal blijven. Maar de creativiteit van marihuanabedrijven heeft blijkbaar geen grenzen, er zou een ‘loophole’ in de wet gevonden zijn waardoor de verkoop nu toch al mogelijk is.

Marihuana schenken

De manier om deze periode te overbruggen zonder de wet te overtreden en straffen en boetes te riskeren, is marihuana schenken aan hun klanten die voedsel of andere goederen kopen, net zoals ze momenteel doen in het District of Columbia. Op deze manier worden er geen wetten overtreden en kunnen ze hun klanten van marihuana voorzien.

There is a gifting clause within the law, so we give the cannabis to customers. Under the laws in Michigan, you can gift up to 2.5 ounces.

Het bedrijf On The High Road gaat deze truc nu al toepassen. Iedere klant die iets besteld, krijgt er een zakje marihuana als geschenk bovenop. Ook Smoke’s Chocolate gaat hetzelfde doen onder de niet-subtiele verkoopslogan ‘Buy some chocolate, get some weed’. Dit is allemaal geen probleem zolang de dosis maar niet overschreden wordt.

Hoewel dit een truc is om de wet te omzeilen, is het volgens advocaten perfect legaal. Het schenken van marihuana (minder dan 70 gram) is toegelaten zolang er niemand geld mee verdient. Deze methode zal dus aangehouden worden tot dat Michigan de markt heeft gereguleerd.

Bronnen: Forbes

Foto: StayRegular – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel