VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 8 juli 2019 - Beursbrink

Illegale marihuana creëert economisch onevenwicht in USA

door STIJN

Er gaan steeds meer stemmen op om marihuana op federaal niveau te legaliseren in de Verenigde Staten van Amerika. Door de illegaliteit worden er immens veel opportuniteiten gemist. Democratisch congreslid Ilhan Omar roept op om zo snel mogelijk werk te maken van dit ‘probleem’ omdat het een economisch onevenwicht creëert tussen de staten.

Ilhan Omar, democratisch congreslid die de staat Minnesota vertegenwoordigd, vindt dat het dringend tijd wordt om een uniforme aanpak te hanteren inzake marihuana. Op dit moment kiezen de staten zelfstandig welk drugbeleid ze hanteren en dat creëert een economisch onevenwicht.

De federale overheid bestempeld marihuana als illegaal, net zoals heroïne en cocaïne. Ze zien ook geen noodzaak om medicinale marihuana te legaliseren omdat ze niet overtuigd zijn van de geneeskundig en/of medicinale meerwaarde van het product. Tijd voor verandering volgens congreslid Omar.

Uniforme aanpak

Ze roept de beleidsmakers in Washington op om voor eenduidigheid te zorgen want de huidige situatie veroorzaakt alleen maar een economisch nadeel voor staten die de stap nog niet hebben gezet en vooral ook verwarring bij de bevolking. Zo kan je perfect marihuana roken in de ene staat, maar van zodra je een andere staat binnenrijdt, kan je opgepakt en vervolgd worden.

We want to make sure that there is equality in our laws. I don’t think it is just for that kind of economy to exist within this policy.

Omar is één van de vele voorstanders van de ‘Marijuana Justice Act’, een voorstel om marihuana federaal te legaliseren waardoor criminele feiten en straffen omtrent marihuana retroactief worden geseponeerd. Ze is van mening dat de ‘war on drugs’ te hard is voor gebruikers van marihuana.

Het voorstel om marihuana te legaliseren stoot echter op weerstand omdat de Republikeinen niet bepaald te vinden zijn voor dit idee. De presidentsverkiezingen in 2020 zullen veel duidelijk maken vermits marihuana één van de hoofdonderwerpen zal worden in de strijd voor het Witte Huis.

Bronnen: Newsweek

Foto: Don Goofy – Flickr – CC BY 2.0

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.