VIP ACTIE

Word een VIP!
Energy - 12 december 2019 - Beursbrink

IEA ziet olieproductie Ghana, Brazilië en VS minder hard groeien

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De olieproductie van landen die geen lid zijn van het oliekartel OPEC zullen volgend jaar nog altijd meer olie produceren, maar minder dan eerder geraamd. Dit verwacht het Internationaal Energie Agentschap donderdag in zijn maandelijkse rapportage.

Het IEA gaat nu uit van een stijging van de productie door deze landen met 2,1 miljoen vaten per dag. Dit zijn er 200.000 minder dan bij de ramingen die het orgaan met de markt in november deelde.

Het IEA schreef zijn bijstelling vooral toe aan een lagere verwachting voor de productie in Ghana, Brazilië en de Verenigde Staten.

Daarnaast is de prognose van het IEA dat de olievoorraden wereldwijd in de eerste drie maanden van 2020 met 700.000 vaten per dag zullen oplopen, ondanks de inspanningen van oliekartel OPEC en een aantal andere olieproducenten als Rusland om de markt meer in balans te brengen met een verdere beperking van de productie met 500.000 vaten per dag naar 1,7 miljoen vaten per dag tot eind maart volgend jaar.

De OPEC produceerde volgens het maandrapport in november 300.000 vaten olie per dag minder

Olie werd donderdag duurder. Een januari-future West Texas Intermediate noteerde 0,3 procent in het groen op 59,91 dollar, terwijl voor een februari-future Brent 64,08 dollar werd betaald, een stijging van 0,6 procent.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Energy

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Energy

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.