Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
Nederland - 6 juli 2018 - Beursbrink

IBM en Australische overheid gaan blockchain gebruiken voor databeveiliging

door STIJN

Het Amerikaanse technologiebedrijf IBM heeft een akkoord ondertekend met de Australische overheid om blockchain-technologie ter beschikking te stellen voor de verbetering van de databeveiliging. Het contract overspant een periode van vijf jaar en is 740 miljoen dollar waard.

De implementatie van blockchain komt met mondjesmaat op gang. Voorlopig dan toch, want in de nabije toekomst zal hier naar alle waarschijnlijkheid veel meer gebruik van worden gemaakt.

De overeenkomst tussen IBM en de Australische overheid is best opmerkelijk. Vijf jaar lang zal het Amerikaanse technologiebedrijf Australische overheidsdiensten voorzien van blockchain-technologie, automatisatie en artificiële intelligentie ter bevordering van de databeveiliging.

De keuze voor IBM was volgens de Australische overheid vanzelfsprekend. Ze hebben de know-how en de capaciteiten om op eigen kracht dergelijke technologieën te ontwikkelen.

IBM has an advantage over the competition, which needs to partner with third-party companies to achieve the same level of service.

Harriet Green, verantwoordelijk voor regio Azië, zei tegen Bloomberg dat de Australische overheidsdiensten toegang zullen krijgen tot geavanceerde technologieën. Deze samenwerking katapulteert Australië naar de top drie van de meest gedigitaliseerde overheden ter wereld.

Het is tevens een grote stap richting een ‘papierloze’ toekomst voor Australië. Grenscontroles, belastingen en zelfs op juridisch vlak kan ontzettend veel gedigitaliseerd gaan worden.

IBM heeft zijn betrokkenheid in blockchain gestaag uitgebreid in verschillende domeinen. Met hun ‘Blockchain Platform’ dat deze week met succes werd gebruikt om de eerste transacties aan te sturen in een belangrijk handelsinitiatief tussen twintig bedrijven en vijf grote banken.

Bronnen: Coin Telegraph

Foto: Vinoo202 – Wikimedia

Korting op alle rapporten en ebooks

PAK DIE DEALS
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel