Nederland - 1 juli 2018 - Technologie

ING neemt blockchain onder de loep

door STIJN

Voorheen moesten financiële instellingen niets weten over de nieuwe financiële revolutie die momenteel wordt veroorzaakt door de toepassing van blockchain-technologie. Langzaam, maar zeker, vindt er zich een ‘shift’ plaats waarbij deze instellingen toch dieper ingaan op deze nieuwe technologie. Zo liet de Nederlandse Bank ING weten dat ze veel potentieel zien in blockchain.

De Nederlandse bank ING is al een tijdje bezig met het bestuderen van blockchain-technologie. Onlangs werd hun allereerste transactie uitgevoerd aan de hand van deze nieuwe ontwikkeling. De handelstransactie omvatte een lading sojabonen die werd verscheept van Argentinië naar Maleisië. Het ‘projectje’ werd uitgevoerd in samenwerking met de Brits bank HSBC.

Bij zulke internationale transacties fungeren banken vaak als tussenpersonen zodat de verhandeling van goederen en producten met meer zekerheid gebeurt. Het is op dit niveau waarop de kracht van blockchain effectief tot zijn recht komt. Normaliter komt er bij dergelijke transacties wat papierwerk bij kijken, maar door de digitalisering verlopen zulke zaken veel sneller en kostenefficiënter.

Voordelen

Uit een studie van de VN blijkt dat de kosten met 31 procent kunnen dalen bij het gebruik van blockchain. Daarenboven zal de eindgebruiker hier niet alleen de voordelen van ondervinden inzake besparingen, ook zullen transacties transparanter en minder fraudegevoelig worden.

Het mag je dus niet verwonderen dat steeds meer financiële instellingen de ommekeer naar deze technologie zullen maken. ING maakt er zaak van om er als één van de eerste bij te zijn en op korte termijn hun zaken op orde te stellen zodat ze hun diensten aan het publiek kenbaar kunnen maken.

Bronnen: Want

Foto: ING Group – Flickr – CC BY 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.