Nederland - 8 mei 2018 - Beursbrink
door STIJN

Marihuana en blockchain, een ‘match made in heaven’?

Tijdens de ‘Crypto Cannabis Conference 2018’ in Denver hadden alle aanwezigen echter één doel voor ogen, namelijk de cannabisindustrie nog beter maken. En hoe kunnen ondernemers in deze sector de industrie verbeteren? Het antwoord op die vraag zou wel eens ‘blockchain-technologie’ kunnen zijn.

Mark Goldfogel, een naam die u wellicht niet veel zegt. Het is de man achter het tracking-systeem voor de cannabisindustrie. Met zijn zogenaamde ‘seed to sale’-systeem kan alles worden vastgelegd wat er gebeurt in het productieproces, letterlijk van zaadje tot de verkoop van cannabisproducten.

Hij creëerde dit systeem echter vóór de komst van blockchain en de daarmee gepaarde gaande mogelijkheden tot meer privacy. Het systeem kwam er ook vóór de massale legalisatie van marihuana in de Verenigde Staten. Zijn product was eigenlijk ‘outdated’ toen het op de markt kwam.

Blockchain

Goldfogel besloot om het ‘seed to sale’-systeem te hervormen en over te schakelen naar blockchain-technologie. Hij gaat dus een nieuw tracking-systeem op poten stellen aan de hand van de nieuwe technologie waardoor alle stages in het productieproces van cannabis kunnen worden vastgelegd.

Tegelijkertijd kan blockchain, indien nodig, de privacy van hun gebruikers beschermen zodat mensen kunnen profiteren van de handel in cannabis, zelfs als regeringen geen voorstander van zijn.

In feite zijn er al verschillende projecten die op deze manier te werk gaan. Wat opzoekwerk over het onderwerp onthult veel projecten met betrekking tot tracking, financiën en zelfs digitale ‘cannabis’-munten bedoeld voor gebruik als primaire valuta in het circuit van de marihuana-industrie.

Blockchain zal ongetwijfeld een nieuwe impuls geven aan de marihuana-industrie met allerlei verbeteringen tot gevolg. De combinatie tussen beiden komt op een goed moment. Zowel marihuana als blockchain zijn ‘hot topics’ en de wereldwijde interesse en vraag ernaar neemt aan een verschroeiend tempo toe.

Bronnen: Bitsonline

Foto: Maiconfz – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.