Americas - 23 juni 2020 - Beursbrink

Hogere start voor Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen dinsdag af op een hogere opening, na opwekkende indicaties dat de industrie en dienstensectoren wereldwijd herstel laten zien na versoepeling van de coronamaatregelen.

Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden een half uur voor opening tot 1,1 procent in het groen.

Een voorlopige Amerikaanse inkoopmanagersindex voor juni zal kort na de openingsbel verwachting een afnemende krimp laten zien voor de industrie- en dienstensector.

In Europa stegen de beurzen na meevallende cijfers uit Frankrijk en de eurozone. In de meeste lidstaten en segmenten wijzen de inkoopcijfers nog op krimp, maar wel een minder sterke, terwijl in sommige gevallen al weer sprake is van groei.

“Belangrijk is dat de verbetering van de cijfers een versnelling laat zien”, zei Sebastien Galy van Nordea Asset Management. “We hadden de versnelling pas over een paar maanden verwacht, maar er zijn signalen dat een deel daarvan er nu al is. Dat is heel positief voor de aandelenmarkt.”

Beleggers volgen ook de machtsstrijd tussen de twee grootmachten VS en China nauwlettend. De markten werden de afgelopen weken verontrust door een verslechterende verstandhouding tussen de twee landen. De verklaring van president Donald Trump van maandag, dat de handelsdeal intact is, “was zeer belangrijk om niet weer in crisismodus terug te gaan”, zei Stephane Monier van Lombard Odier.

Behalve de inkoopmanagers komen er ook cijfers over de verkoop van nieuwbouwhuizen in de VS naar buiten. Dit zal worden gelezen als een indicatie van het consumentenvertrouwen, volgens fondsmanager Georgina Taylor van Invesco.

De olieprijs steeg. Een augustusfuture West Texas Intermediate steeg 1,4 procent tot 41,14 dollar, terwijl de Brent-future Brent 1,1 procent duurder werd op 43,50 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1286. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er 1,1255 op de borden. UBS denkt dat een rally van de dollar van korte duur zal zijn. De vlucht naar de dollar, uit vrees voor een nieuwe lockdown, zal weer omdraaien als die lockdown er niet komt.

Bedrijfsnieuws

Chevron gaat in juli de olie-export hervatten, op basis van een lang sluimerende gedeelde activiteit met de regeringen van Saoedi-Arabië en Koeweit. Dit zal de olieproductie opvoeren met ruwweg 80.000 vaten per dag. OPEC-landen Saoedi-Arabië en Koeweit proberen juist hun export in te perken na de coronacrisis, die de vraag naar olie liet inzakken. De afgelopen weken is de olieprijs herstellende omdat er weer meer auto gereden wordt. Chevron steeg 1,3 procent voorbeurs.

Apple stopt met de technologie van Intel die de computers van Apple de afgelopen vijftien jaar een verjongingskuur gaf. Apple wil meer controle en gaat eigen processoren gebruiken die meer zijn geïntegreerd. Apple koerste in de elektronische handel op een winst van 1,6 procent.

Mcicrosoft stopt met zijn livestreamingdienst Mixr. De gemeenschap zal worden overgedragen aan Facebook. Een poging van drie jaar om marktaandeel te winnen op spelers als Amazon.com’s Twitch, Google’s YouTube en Facebooks gaming-onderdeel is daarmee voorbij. Het aandeel gaat vermoedelijk 1 procent hoger van start.

De voormalige CEO van Sprint, Marcelo Claure, koopt voor 500 miljoen dollar aan aandelen van T-Mobile US. De aandelen worden verkocht door SoftBank aan het Amerikaanse bedrijf, dat ze weer doorverkoopt. T-Mobile USA ging in de handel voorbeurs 1,5 procent omlaag.

Altice USA steeg voorbeurs 1,4 procent. Altice Europe verkocht maandag vrijwel zijn hele resterende belang in Altice USA en het Amerikaanse bedrijf koopt daarvan voor 85 miljoen dollar aan stukken in.

Slotstanden

De Amerikaanse beurs is maandag hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,7 procent in het groen op 3.177,86 punten, terwijl de Dow Jones index 0,6 procent steeg tot 26.024,96 punten. Techbeurs Nasdaq sloot 1,1 procent hoger op 10.056,48 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel