VIP ACTIE

Word een VIP!
Nederland - 12 juli 2020 - Beursbrink

Olie terug naar 100 – 150 dollar?

door STIJN

De huidige crisis op de oliemarkt betekent uiteraard dat de prijzen te laag zijn met als oorzaak het vertragen van de wereldeconomie door COVID-19. Maar net omwille van deze crisis, zouden de prijzen de komende vijf jaar gaan kunnen stijgen tot 100 – 150 dollar. Bedrijven zullen de komende jaren minder geneigd zijn om te investeren in nieuwe olieproductie.

Analisten hebben verdeelde meningen over de oliemarkt. Het ene kamp beweert dat de coronacrisis een voedingsbodem is voor hogere olieprijzen in de nabije toekomst wegens het gebrek aan investeringen in oliebedrijven. Het andere kamp vreest dat we nooit meer zullen terugkeren naar de prijzen van vóór de coronacrisis en dat 50 tot 60 dollar per vat al veel gevraagd is.

Trevor Woods, CIO bij Northern Trade Capital, is positief ingesteld en verwacht dat de olieprijzen de komende vijf jaar gemakkelijk kunnen gaan stijgen naar 100 tot 150 dollar per vat. Hij beweert dat de coronacrisis hogere prijzen in de hand zall werken op termijn omdat bedrijven minder geld gaan pompen in het produceren van olie en dus het aanbod fors zal gaan dalen.

We could hit $150 pretty easily by 2025.

Ook Christyan Malek, olie en gas analist bij JP Morgan, is ervan overtuigd dat we binnen enkele jaren de 100 tot 150 dollar per vat opnieuw zullen zien op de koerstabellen omwille van dezelfde reden. Maar niet iedereen is hier van overtuigd. Bij Citi zien ze dit scenario niet snel gebeuren en beweren ze dat we tevreden gaan mogen zijn met olieprijzen tussen de 50 en 60 dollar per vat.

Zij verwachten namelijk dat de vraag naar olie laag zal blijven de komende periode en dat het haast onmogelijk wordt om terug te keren naar de situatie op de oliemarkt van vóór de coronacrisis.

Bronnen: Oilprice

Foto: Pixabay – Pexels

VIP ACTIE

Word een VIP!
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.