Nederland - 24 augustus 2020 - Beursbrink

Daarom zal olie niet snel gaan rally’en

door STIJN

Het is best ontmoedigend voor beleggers en investeerders in olie. Ondanks de positieve berichten over de inspanningen van de OPEC+ en de signalen dat de wereldeconomie lichtjes aan het herstellen is, blijven de olieprijzen kwakkelen op hetzelfde niveau. Er zijn namelijk drie redenen waarom een rally op de oliemarkt niet voor morgen zal zijn, althans volgens mediaplatform oilprice.com.

Het leek er even op dat de olieprijzen richting de 50 dollar gingen maar die kleine rally werd onderbroken. Men zou verwachten dat het nieuws over een COVID-vaccin en de wereldeconomie die lichtjes aan het herstellen is, een positieve invloed zou hebben op de olieprijzen.

Olievoorraden

Er zijn namelijk enkele redenen waarom een rally op de oliemarkt uitblijft. Eén van de hoofdredenen is een overaanbod in de Verenigde Staten van Amerika. De voorraden waren de afgelopen maanden gedaald maar het lijkt er op dat de voorraden in de US opnieuw aan het toenemen zijn.

Een ongelukkige timing want de OPEC+ is nog niet zo lang geleden akkoord gegaan om hun olieproductie nogmaals terug te schroeven. Het positieve effect hiervan wordt door de Verenigde Staten geneutraliseerd. En zeker nu met COVID-19. De onzekerheid hieromtrent blijft groot en dus zijn beleggers en investeerders minder geneigd om de oliemarkt te betreden.

COVID

Verschillende landen zijn bezig met het ontwikkelen van een vaccin, maar wanneer zullen succesvolle vaccins beschikbaar zijn? Als er überhaupt een vaccin gevonden zal worden. Zolang COVID-19 aanwezig is, zullen de wereldeconomie en de oliemarkt moeite hebben om te herstellen.

Hernieuwbare energie

Als laatste zien we een grote sprong in de vraag naar hernieuwbare energie. Normaal gezien zorgen lage olieprijzen ervoor dat hernieuwbare energie aan populariteit verliest. Maar dat is momenteel niet het geval. Integendeel zelfs, de vraag naar hernieuwbare energie is tijdens de pandemie alleen maar blijven toenemen. Ook dit boezemt beleggers en investeerders angst in.

Bronnen: Oilprice

Foto: Pexels – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.