Americas - 13 mei 2020 - Beursbrink

Hogere opening Wall Street in de maak

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan woensdag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden ruim een halfuur voor openingsbel tot 0,5 procent in het groen.

Met een heropleving van de corona-uitbraak beginnen beleggers te twijfelen of de Amerikaanse economie snel uit de lockdown zal komen, aldus Nicholas Brooks van Intermediate Capital Group.

“Als we geen V-vormige herstel krijgen, wat ik onwaarschijnlijk vindt, zullen de markten corrigeren”, waarschuwde hij.

Verder zal de toespraak van voorzitter Jerome Powell van Federal Reserve ook de aandacht trekken.

Marktanalist Teeuwe Mevissen van Rabobank verwacht dat Powell vandaag vooral beoordeeld gaat worden op diens opmerkingen of juist het uitblijven daarvan over een negatieve rente, nadat daarover vorige week al speculaties in de markt kwamen “en de Amerikaanse president Donald Trump nadien dit expliciet als een soort zegen omschreef”, aldus Mevissen.

“Zolang andere landen de voordelen van de negatieve rentes genieten, zouden de VS ook dit cadeau moeten krijgen”, schreef hij dinsdag op Twitter.

De markt verwacht dat tegen eind 2020 de Amerikaanse rentes onder nul zullen staan.

Volgens The Wall Street Journal ziet de Fed negatieve rentes als “een allerlaatste redmiddel”.

Ondanks de onzekere economische toekomst, zijn veel analisten het er evenwel over eens dat de markten lijken te stabiliseren in de afgelopen weken, vooral dankzij de enorme maatregelen die werden genomen door beleidsmakers.

Zo begon de Federal Reserve Bank in New York dinsdag met het opkopen van obligatie-ETF’s van bedrijven. Dit is een historische mijlpaal voor de Fed, die niet eerder ETF’s kocht. Daarmee breidt de centrale bank haar opties uit om de economie en het financiële systeem te ondersteunen tijdens de huidige crisis.

“Er is een algemeen gevoel dat er een herstel optreedt, na de stijging van de olieprijzen en opmerkingen van de Fed over een herstel in de tweede helft van het jaar”, aldus strateeg Seema Shah van Principal Global Investors. “Beleggers zijn erg terughoudend en zullen niet continu risico’s willen nemen, maar de situatie is absoluut beter dan twee maanden geleden en zelfs dan twee weken geleden”, voegde de strateeg toe.

De Europese beurzen noteerden woensdag lager. Beleggers beseffen dat het coronavirus niet alleen nog niet weg is, maar dat een opleving ervan zo maar realiteit zou kunnen worden, waarmee beleggers na de recente rally even wat geld van tafel halen.

Op macro-economische vlak bleek dat de Amerikaanse producentenprijzen in april hard gedaald zijn.

Olie noteerde woensdag in het groen. Een juni-future West Texas Intermediate steeg 0,7 procent tot 25,96 dollar, terwijl een juni-future Brent 0,6 procent duurder werd op 30,16 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,0877. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,0847 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op dinsdag stond er een stand van 1,0851 op de borden.

Bedrijfsnieuws

CEO Elon Musk van Tesla kan voor de heropening van zijn fabriek in Californië op de steun van president Trump rekenen. Die zei op Twitter: “Californië moet Tesla en Elon Musk de fabriek NU laten openen. Het kan snel en veilig!” Volgens de lokale autoriteiten mag de fabriek volgend week weer open, zolang de medewerkers zich aan de coronaregels houden. Het aandeel Tesla opent vermoedelijk 1,8 procent hoger.

Het aandeel J.C. Penney steeg voorbeurs met 30 procent, na berichten dat de noodlijdende warenhuisketen met schuldeisers sprak over een financiering ter waarde van 450 miljoen dollar.

Slotstanden

De S&P 500 daalde dinsdag 2,1 procent tot 2.870 punten. De Dow Jones index verloor 1,9 procent op een slot van 23.765 punten en de Nasdaq leverde 2,1 procent in op 9.003 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel