Americas - 6 augustus 2019 - Aandelen

Herstel in de maak op Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen dinsdag op gedeeltelijk herstel voor Wall Street, dat maandag nog de slechtste dag van het jaar beleefde vanwege de escalerende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China.

Richting de openingsbel voorspellen de futures een openingswinst van 1 tot 1,5 procent voor de Dow Jones index, de S&P 500 en de Nasdaq.

Maandag noteerden de indexen verliezen van 3,0 procent of meer nadat China zijn munteenheid yuan devalueerde ten opzichte van de Amerikaanse dollar in reactie op de dreigende nieuwe importtarieven op 300 miljard dollar aan Chinese importgoederen die vanaf september gaan gelden.

Op Twitter schreef de Amerikaanse president Donald Trump dinsdag dat grote bedragen de VS instromen. Uit China en andere delen van de wereld, onder meer vanwege de rente. “We hebben een sterke positie”, concludeerde hij, erop wijzend dat veel bedrijven naar de VS komen. “Mooi om te zien.”

Ook zei Trump Google scherp in de gaten te houden vanwege de rol die de internetgigant speelde bij de verkiezingen in 2016. “Allemaal erg illegaal. We houden Google erg scherp in de gaten!”

Dinsdag werd duidelijk dat de People’s Bank of China waarschijnlijk niet van plan is om de Chinese munt echt flink in waarde te laten dalen. Dat zorgde voor enige opluchting. De munt werd dinsdag op een fix van 6.9683 yuan voor één dollar gezet.

Volgens Alex Wong van Ample Capital lijkt Beijing te kunnen leven met de aanhoudende handelsoorlog maar was de waardevermindering van de yuan vooral een onderhandelingstactiek en niet zozeer een voorbode van een omvangrijke devaluatie. Dat er dinsdag sprake is van herstel, komt volgens de vermogensbeheerder ook door koopjesjagers die de markt betreden.

Op macro-economisch vlak is het dinsdag rustig in de VS.

Wel kan een toespraak van James Bullard op aandacht rekenen. De voorzitter van de St. Louis Fed heeft stemrecht binnen de Amerikaanse centrale bank en de markt hoopt op meer inzicht in de richting van het monetaire beleid van de Fed, zeker nu de handelsoorlog verhevigt.

De olieprijs noteerde 0,5 procent hoger. De euro/dollar verhandelde redelijk stabiel op 1,1201.

Bedrijfsnieuws

Bedrijven als Apple, Caterpillar en Nike, met activiteiten in China, gingen maandag nog onderuit. Dinsdag herstellen deze aandelen. In de voorbeurshandel stijgt Apple 1,2 procent, Caterpillar 1,3 procent en Nike 0,6 procent.

Ondanks de kritiek van Trump op Google, staat moederbedrijf Alphabet dinsdag 0,8 procent hoger.

Disney opent dinsdag na het slot van Wall Street de boeken. Films als Toy Story 4 en Avengers: Endgame, dat wereldwijd records heeft gebroken qua bezoekers, zullen in het derde kwartaal vermoedelijk hebben gezorgd voor een operationele winst van 4,33 miljard dollar, zo verwachten analisten. Dinsdag in de voorbeurshandel stijgt het aandeel 1,5 procent.

Mastercard neemt Nets over. De Amerikaanse creditcardmaatschappij betaalt 2,3 miljard dollar voor de Europese betaaldienst. Het aandeel Mastercard stijgt dinsdag 1,7 procent.

Slotstanden maandag

De toonaangevende S&P 500 index daalde maandag 3,0 procent tot 2.844,74 punten, de Dow Jones index verloor 2,9 procent op 25.717,74 punten en de Nasdaq sloot 3,5 procent lager op 7.726,04 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.