Nederland - 1 juni 2021 - Beursbrink

‘Goud kan dit jaar naar nieuwe recordkoers’

door STIJN

Goud zou dit jaar naar een nieuwe recordkoers kunnen stijgen. Het edelmetaal noteert dit jaar amper 0,66 procent hoger en heeft er een woelige periode op zitten. Maar sinds enkele maanden lijkt goud in een sterk opwaarts trendkanaal te zitten. Er zijn verschillende factoren die het edelmetaal naar nieuwe hoogtes kunnen brengen.

Het beloven mooie maanden te worden voor het gele edelmetaal, aldus volgens enkele marktkenners. De goudprijs heeft dit jaar een hobbelig parcours achter de rug en noteert sinds begin dit jaar 0,66 procent hoger. De prijs dook in maart onder de 1.700 dollar per troy ounce maar is hersteld naar het huidige niveau van 1.911 dollar per troy ounce.

David Lennox, analist bij Fat Prophets, is optimistisch en verwacht een nog hogere goudprijs de komende periode. Vooral omdat er volgens hem enkele factoren zijn die gunstig zijn voor goud. De inflatie in de Verenigde Staten zit in een stijgende trend en blijft met de aandacht lopen gezien de Federal Reserve het financiële systeem met cash heeft overspoeld.

Inflatie en dollar

Hij benadrukt dat de stijgende inflatie bijzonder gunstig is voor de goudmarkt gezien investeerders hun kapitaal willen beschermen tegen waardevermindering door in goud te stappen.

Inflation’s coming back because we’ve seen such a significant surge in U.S. money supply. Whenever we’ve seen that surge in the past, it’s been accompanied — probably five of six months later — by higher inflation.

Daarenboven lijkt de U.S. dollar te verzwakken, wat evenzeer een positieve katalysator kan zijn voor goud. Verder heb je ook nog dat andere economieën het momenteel beter doen dan de Verenigde Staten, zoals bv. de eurozone. Lennox ziet de combinatie van deze factoren als een ‘bullish’ signaal voor goud en zou het niet vreemd vinden mocht goud dit jaar naar een nieuw record stijgen.

Bronnen: CNBC

Foto: Hippopx

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.