Nederland - 24 juli 2019 - Beursbrink

Ook deze bank is bullish over goud

door STIJN

De CIBC, vijfde grootste bank van Canada, heeft zijn ‘bullish’ standpunt omtrent goud nogmaals bevestigd door het koersdoel te verhogen naar 1.500 dollar per troy ounce. De goudprijs zit al enige tijd in een opwaartse trend en lijkt nog wel eventjes te kunnen blijven stijgen dankzij het sentiment. 

Uit een rapport dat maandag werd gepubliceerd, delen analisten van het Canadese CIBC hun inzichten en voorspellingen inzake goud. Ze verwachten dat de goudprijs tijdens het derde kwartaal rond de 1.425 dollar zal blijven handelen. De gemiddelde koers van 2019 zal volgens de analisten van CIBC waarschijnlijk ergens noteren rond de 1.365 dollar per troy ounce.

Opwaartse trend

Maar voor volgend jaar en 2021 zien ze een opwaartse evolutie van de goudprijs. De analisten voorspellen dat we richting de 1.500 dollar zullen gaan. Op dit moment zitten we al bijna een maand in een horizontaal kanaal waarin goud lijkt in vast te zitten. De futures voor augustus handelen gemiddeld rond 1.411 dollar dus waarschijnlijk blijft het kanaal nog even intact.

Given the outlook for real rates in the U.S. to remain below the 2% mark on a more prolonged basis and a weak macro environment, we are not only raising our gold-price deck for the next several years, we are also raising our long-term gold price assumption.

Ze verwachten echter niet dat zilver mee zal stijgen. De huidige ratio ligt op 92.41, de analisten verwachten een ratio van 90. Gewoonlijk reageert zilver trager dan goud dus als de voorspelling van CIBC correct is, kan het zijn dat zilver in 2021 pas mee zal beginnen stijgen.

Als de Federal Reserve de rentes opnieuw verlaagt en de handelsoorlog tussen de USA en China niet wordt opgelost, dan zitten we met twee belangrijke factoren die ondersteunend zullen werken voor goud en zilver. De tijd zal dus uitwijzen of de analisten van CIBC juist zitten met hun voorspelling.

Bronnen: Kitco

Foto: Pexels

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.