België - 7 oktober 2016 - Beursblik
door FRANCIS MUYSHONDT

Goldman Sachs: ‘verdere daling goud opportuniteit’

Goldman Sachs Group is van mening dat indien de goudprijs onder de $1,250 per ons terugvalt, er zich een strategische aankoopopportuniteit voordoet. Goud is immers een ideale manier om zich te beschermen tegen een tegenvallende wereldgroei en centrale banken die misschien het noorden kwijt zijn, luidt het nog.

Voor goud was de voorbije week de zwaartste verliesweek in meer dan drie jaar. Het edel metaal verloor een kleine 5% en noteert hierdoor nog nauwelijks boven die grens van $1,250 per ons die Goldman Sachs naar voor schuift. “Als de verkoopgolf aanhoudt, komt er een mooi instapmoment aan“, schrijven analisten Jeffrey Currie en Max Layton in een rapport.

Goud kreeg plots af te rekenen met zware verkoopdruk nu de Federal Reserve geneigd lijkt de rente te gaan verhogen (Goldman geeft een renteverhoging eind dit jaar 65% kans) en de dollar in de lift zit. Daarenboven groeide recent het geloof bij beleggers dat centrale banken zoals de ECB en de Bank of Japan stilaan aan het einde van hun latijn zijn wat hun monetaire beleid betreft.

Hedge

Goldman liet optekenen dat de daling van de goudprijs niet het gevolg was van verkopen van ETF’s die in goud beleggen. Zoals u kunt zien hieronder zakte goud in handen van ETF’s niet. “De sterke vraag naar ETF’s, die in fysiek goud beleggen, en naar goudstaven zien we aanhouden want de achterliggende redenen om goud als strategische hedge te gebruiken zijn nog steeds aanwezig.”

goldb
Voordien was Goldman Sachs vrij negatief over goud hoewel er de laatste tijd een kentering in aantocht is. In juni verhoogde Goldman nog zijn prijsdoelstellingen op 3, 6 en 12 maanden met $100 tot respectievelijk $1,300, $1,280 en $1,250. Tegen het einde van het jaar schuift het huis nog steeds een koersdoel van $1,280 naar voor. 

Bron: Bloomberg

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws België

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit België

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.