Nederland - 26 januari 2023 - Beursbrink
door STIJN

‘Bitcoin is best presterende asset dit jaar’

Het is een straffe uitspraak en ze komt van niemand minder dan Goldman Sachs. Volgens hun analisten is bitcoin tot nu toe de best presterende asset dit jaar, beter dan goud, vastgoed en de Nasdaq. Met een rendement van 38 procent doet het de rest op de financiële markten verbleken.

Wie begin dit jaar in bitcoin heeft geïnvesteerd, zal wellicht in zijn handen wrijven. De digitale munt noteert momenteel 38 procent hoger ten opzichte van 2 januari en is daarmee de best presterende asset, aldus zakenbank Goldman Sachs. Het doet beter dan de MSCI Emerging Markets, goud, vastgoed en noem maar op. Individuele aandelen niet inbegrepen.

Een prestatie die niet velen hadden verwacht. Vooral niet gezien het horrorjaar 2022 waarin het faillissement van FTX plaatsvond en nog tal van ontmoedigende gebeurtenissen zoals het falen van de stablecoin USTC. Dat Goldman Sachs, die ooit zeer kritisch en sceptisch waren over crypto, bitcoin nu op de eerste plek plaatst, is positief signaal voor de cryptomarkt.

Bull market?

Daarenboven heeft bitcoin een Sharpe-ratio van 3,1. Deze ratio is een meting van de naar risico gecorrigeerde prestatie van een investering of handelsstrategie. Hoe groter de Sharpe-ratio, hoe beter de voor risico gecorrigeerde prestaties. Een ratio onder de 1, is niet al te best.

Marktkenners zijn optimstisch en durven stilaan te zeggen dat er zich een bodem heeft gevormd op de cryptomarkt. Al sinds november lijkt de weerstand zijn werk te doen. De pijn en twijfel uit 2022 zou volledig verwerkt zijn in de koersen. Uit historische gegevens blijkt ook dat bitcoin dit jaar met 250 procent zou kunnen stijgen want dat gebeurde ook in 2019 toen de Federal Reserve hun ‘streng’ rentebeleid afbouwde.

Bronnen: Ana Nicenko – Finbold

Foto: Marco Verch Professional – Bitcoin on fire on computer parts – FlickrCC BY 4.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
1 maand geleden

波斯猫喜欢被抱吗?

西伯利亚猫要多少钱?

1 maand geleden

非宠物主人的狗看护

猫选择了你意味着什么?

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.