True Value - 12 juni 2020 - Beursbrink

Goldman Sachs positiever over mondiale autoverkopen

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) Goldman Sachs is positiever geworden over de mondiale autoverkopen dit jaar, hoewel er nog steeds een fors krimp wordt verwacht. Dit bleek vrijdag uit een rapport van de Amerikaanse zakenbank.

Volgens de analisten van Goldman Sachs zullen de wereldwijde autoverkopen dit jaar met 14,5 procent op jaarbasis dalen, waar eerder nog een krimp van 17 procent werd voorzien.

Voor 2021 verwachten de analisten dat de verkopen weer met 8,5 procent kunnen stijgen. Eerder hield Goldman Sachs nog rekening met een groei van 13 procent, maar omdat de ramingen voor dit jaar opwaarts zijn bijgesteld, blijft de groeiverwachting voor 2021 per saldo onveranderd.

De opwaarts bijgestelde ramingen zijn vooral te danken aan een positieve blik op de Amerikaanse en Europese auto-industrie.

Als gevolg zette Goldman Sachs General Motors op de kooplijst, terwijl het aandeel Tesla juist van de kooplijst werd gehaald. Het koersdoel voor Tesla ging wel omhoog van 925 naar 950 dollar en de analisten blijven positief over de langetermijnverwachtingen voor de fabrikant van elektrische auto’s.

Het koersdoel van Goldman voor GM is 36 dollar. De zakenbank denkt dat GM zal profiteren van zijn “solide positie” in de Amerikaanse markt voor pick-ups, net als van de blootstelling aan de Chinese markt.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws True Value

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit True Value

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.