Nederland - 25 juli 2022 - Beursbrink
door STIJN

Tesla dumpt 75 procent van zijn bitcoins

Begin vorig jaar maakte autobouwer Tesla bekend dat ze voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin hadden gekocht. Dit werd door hun omgeschreven als een investering voor de lange termijn. Ondertussen, nu bitcoin hard is gecrasht, heeft Tesla 75 procent van zijn bitcoins verkocht. 

Ergens begin vorig jaar kocht Tesla voor 1,5 miljard dollar aan bitcoin, een beslissing van CEO Elon Musk waar veel media-aandacht naartoe ging. De autobouwer beweerde dat het een investering was in ‘long-term potential’. Het leek een lange tijd een goede investering, maar bitcoin hard is gedaald de laatste maanden en dus hebben ze beslist om hun posities af te bouwen.

As of the end of Q2, we have converted approximately 75% of our Bitcoin purchases into fiat currency.

Dat bracht ongeveer 936 miljoen dollar aan cash op. Het is in ieder geval opvallend dat hun ‘long-term potential’ investering van korte duur was. De massale dump doet af aan de geloofwaardigheid van Musk vermits hij een lange periode crypto heeft gepumpt door tweets de wereld in te sturen.

Bitcoin

Voor Tesla bereikte de reële marktwaarde van zijn bitcoin-holdings in het eerste kwartaal van 2021 zo een 2,48 miljard dollar en eindigde het jaar op ongeveer 2 miljard dollar. Het bedrijf zei niet tegen welke prijs het verkocht of wat de omvang van zijn waardevermindering is, maar bitcoin begon het tweede kwartaal op bijna 46.000 dollar en eindigde onder de 19.000 dollar.

The reason we sold a bunch of our bitcoin holdings was that we were uncertain as to when the Covid lockdowns in China would alleviate so it was important for us to maximize our cash position. This should be not taken as some verdict on bitcoin.

Hun bitcoin-verhaal is dan ook niet meer dan een ‘sideshow’, aldus Musk in een interview. De ambitie van de autobouwer is en blijft het versnellen van verbrandingsmotoren naar elektrische motoren en de rest van de autobouwers te dwingen hetzelfde pad te bewandelen.

Bronnen: Jordan Novet – CNBC

Foto: RawpixelCC0 1.0

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.