Europa - 28 juli 2020 - Beursbrink

Goldman bullish op goud en zilver

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De goudprijs zal in de komende maanden nog veel verder stijgen. Dit is de verwachting van Goldman Sachs.

De prijs voor een ounce goud ligt momenteel nipt onder de 2.000 dollar, maar de Amerikaanse zakenbank denkt dat het eindstation nog niet in zicht is. De bank denkt dat een ounce binnen 12 maanden 2.300 dollar kost, nu het koersdoel van 2.000 dollar is gehaald.

Tegelijk met de nieuwe raming voor de goudprijs, werd Goldman ook positiever over zilver. Waar de bank eerder rekende op een prijs van 22 dollar per ounce, gaat het nu uit van 30 dollar.

Goldman haalde verschillende redenen aan voor zijn hogere taxaties. Zo wezen de analisten op de toenemende geopolitieke spanningen, maar ook neemt de onzekerheid in de VS zelf toe op politiek en sociaal vlak. Daarbovenop komt het coronavirus dat steeds harder om zich heen lijkt te grijpen.

De schulden van de VS staan intussen op een recordniveau, aldus Goldman, en dat roept de vraag op over hoe lang de dollar nog als safe haven zal worden gezien.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Europa

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Europa

0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments