Nederland - 10 maart 2021 - Aandelen

Goudprijs dipt eventjes onder 1.700 dollar

door STIJN

De goudprijs blijft zich bevinden in een neerwaartse trend. Gisteren veerden Amerikaanse aandelen sterk op met een Nasdaq die zelfs herstelde met 3,69 procent. De vraag is nu of de correctie ten einde is en beleggers en investeerders opnieuw kiezen voor risicovolle ‘assets’. Eén ding is duidelijk, goud lijkt voorlopig zijn glans te zijn verloren.

Sinds het bereiken van zijn recordkoers in augustus vorig jaar, is de goudprijs gestaag beginnen dalen. Echter is die daling sinds begin januari dit jaar sterker geworden. Toen nog net geen 2.000 dollar per troy ounce, gisteren eventjes onder de 1.700 dollar op 1.685 dollar per troy ounce.

Lukman Otunuga, senior analist bij FXTM, benadrukt dat goud het wat moeilijker heeft de laatste weken. Vooral gezien het rendement op de Amerikaanse staatsobligaties aan het stijgen is. Hij vermoedt wel dat, eens de rentes terug dalen, goud stevig zal worden opgepikt door de ‘gold bulls’.

Given the metal’s zero-yielding nature, falling yields may provide a tailwind for bulls to elevate prices higher.

Neerwaartse trend

Echter op korte termijn vreest Otunuga dat de neerwaartse druk niet snel zal verdwijnen en dat de goudprijs mogelijks nog een eindje lager kan gaan. Het feit dat de bitcoin ook wordt beschouwd als het ‘digitale goud’, maakt de situatie voor het gele edelmetaal niet bepaald beter.

Xiao Fu, analist bij Bank of China International, verwacht dat goud op korte termijn een kleine heropleving zal meemaken echter zal een grote ‘big trend reversal’ uitblijven. Maandag daalde de grootste goud ETF, de SPDR Gold Trust, naar het laagste niveau sinds april 2020.

Bronnen: Mining

Foto: Pixnio

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.