Nederland - 27 augustus 2019 - Beursbrink

Zilver stijgt maar zal in schaduw van goud blijven

door STIJN

De verhoogde risico’s op de financiële markten en het wereldtoneel zullen de goud- en zilverprijzen de komende maanden, en waarschijnlijk volgend jaar ook, blijven ondersteunen. De Nederlandse bank ABN Amro verwacht nog hogere prijzen voor goud en zilver maar denkt dat zilver in de schaduw zal blijven van goud, ondanks de huidige forse opwaartse trend.

De risico’s die worden veroorzaakt door de handelsoorlog en de vertraging van de wereldeconomie zijn niet goed voor de financiële markten en het beurssentiment. Beleggers en investeerders zijn nerveus en opteren steeds vaker om hun kapitaal veilig te stellen. De enige ‘move’ die de koersen nog wat ondersteunen, zijn de centrale banken die kiezen voor een soepeler rentebeleid.

De zorgen over de wereldeconomie zullen niet snel verdwijnen gezien de houding tussen beide landen. Marktkenners verwachten dat ook 2020 overheerst zal worden door dit fenomeen. Goud en zilver varen er alleszins wel bij, sinds de escalatie dit jaar zijn deze edelmetalen fors gestegen.

Geduld voor zilver

Georgette Boele, strateeg inzake edelmetalen bij ABN Amro, verwacht dat goud en zilver nog verder zullen stijgen zolang de situatie niet verbetert. De zilverprijs is deze zomer al met 10 procent gestegen maar stelt toch teleur gezien de forse prestatie die goud reeds heeft neergezet.

With silver prices following gold prices in an environment of weak economic fundamentals, gold prices will likely outperform silver prices.

Pas in 2021 zal zilver zijn inhaalbeweging maken, aldus Boele. Ze verwacht dat de wereldeconomie dan opnieuw zal aantrekken en dat de Amerikaanse dollar flink verzwakt zal zijn. Deze combinatie van factoren kan de zilverprijs een flinke duw in de rug geven met een forse klim als gevolg.

ABN Amro voorspelt dat zilver tegen het einde van 2020 aan 18 dollar noteert, er is volgens hen dus niet veel ruimte meer om te stijgen dit jaar en volgend jaar. Goud zien ze verder stijgen tot 1.600 dollar tegen het einde van 2020. Ze zijn met andere woorden voorzichtig met hun koersdoelen.

Bronnen: Kitco

Foto: Mark Herpel – Flickr – CC BY 2.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.