Nederland - 4 maart 2021 - Beursbrink

Goudprijs tot nu toe 11 procent lager dit jaar

door STIJN

De goudmarkt blijft last hebben van neerwaartse druk. De goudprijzen blijven hun neergang voortzetten en noteren tot nu toe 11 procent lager dan begin dit jaar. De oorzaak waarom goud in waarde daalt, heeft te maken met enerzijds de positieve vooruitzichten van het herstel van de wereldeconomie en de stijgende rente op de US 10-jaarsstaatsobligaties.

Het zijn woelige tijden op de financiële markten, alsook op de goudmarkt. Het gele edelmetaal heeft last van neerwaartse druk en zit nu al sinds begin dit jaar in een dalende trend. Momenteel noteert goud net boven de 1.700 dollar per troy ounce, dat is 11 procent lager dan begin januari.

Factoren

Er zijn twee factoren die hiervoor zorgen, namelijk het onvermijdelijke herstel van de wereldeconomie en de stijgende rentes op de Amerikaanse staatsobligaties. Jigar Trivedi, analist bij Anand Rathi Shares and Stock Brokers, benadrukt dat de SPDR Gold ETF nu al 12 dagen op rij aan het dalen is en dat deze daling vermoedelijk nog niet aan zijn einde is.

Market is near its 55 month moving average of $1707 and below $1700 we cannot rule out further slippage till $1680-$1650.

Ook Bhavik Patel, senior analist bij Tradebulls Securities, verwacht een verdere daling van de goudprijs naar 1.680 tot 1.650 dollar per troy ounce. Hij sluit niet uit dat de goudprijs enkele keren zal opveren alvorens een nieuwe daling in te zetten richting deze nieuwe steunniveaus.

Echter is er ook enige vorm van optimisme omtrent het nieuwe stimuluspakket van de Verenigde Staten. Als het pakket van 1,9 biljoen dollar wordt goedgekeurd, dan gaat dit een invloed hebben op de inflatie waardoor goud opnieuw aantrekkelijker wordt. Patel raadt aan om goud te verkopen op korte termijn maar bij te kopen op de dips voor de lange termijn.

Bronnen: Financial Express

Foto: Omar Hadad – Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.