Americas - 2 september 2021 - crypto
door SVEN VAN GASSE

Galaxy Digital CEO waarschuwt NFT-beleggers

De NFT hype blijft maar doorrazen. Steeds meer grote bedrijven richten hun pijlen op de markt van “non fungible tokens”. Visa kocht bijvoorbeeld een Crypto Punk voor 150.000 dollar. Volgens verschillende grote namen, zoals Mike Novogratz (CEO van Galaxy Digital), moeten beleggers in de NFT-markt alleen oppassen.

Een NFT of non-fungible token is een uniek digitaal activum dat dienstdoet als eigendomscertificaat van een virtueel item. In tegenstelling tot bitcoin en andere cryptocurrencies, kunnen NFT’s niet worden uitgewisseld met andere NFT’s. NFT’s worden daarom vaak vergeleken met fysieke verzamelobjecten zoals schilderijen of andere kunstwerken.

— In de laatste Week van Crypto bespreken we de belangrijkste gebeurtenissen in de cryptomarkt. Vanaf 4:49 de ontwikkelingen in de NFT-markt —

Te veel van het goede?

Ondanks al het goede nieuws op de NFT-markt denken sommige investeerders dat de markt is losgeslagen en dat zal ervoor zorgen dat deze zichzelf vernietigt. Steeds meer mensen geven NFT’s uit waardoor er steeds meer aanbod ontstaat. Novogratz waarschuwde hier bijvoorbeeld voor in een tweet.

De CEO van Galaxy Digital vergelijkt de huidige NFT-markt met de cryptomarkt van 2017. In 2017 zagen we ook een wildgroei van nieuwe crypto tokens. Toen in ERC-20 vorm om projecten te financieren. In tegenstelling tot NFT-tokens zijn ERC-20 tokens wel deelbaar.

Nu zien we hetzelfde, alleen worden zeer veel verschillende NFTs op de markt gebracht. Op een gegeven moment zal het aanbod in de markt te groot zijn, waardoor koersen dalen. Wanneer dat is, weet niemand. Novogratz waarschuwt beleggers nu voor dit moment. Zijn boodschap: van winst nemen, is nog nooit iemand armer geworden.

— Meer weten over NFTs en hoe je er in investeert? Bekijk deze pagina —

Foto: iStock

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.