Nederland - 3 mei 2022 - Beursbrink

SEC gaat inzet op crypto verdubbelen

door STIJN

De Securities and Exchange Commission heeft laten weten dat ze het aantal werknemers op de dienst ‘crypto’ gaat verdubbelen in een poging om investeerders beter te beschermen tegen wanpraktijken. Dit wordt gezien als een gunstig signaal voor de cryptomarkt vermits er meer duidelijkheid en veiligheid komt inzake digitale activa.

Het Crypto Asset and Cyber team gaat nieuwe collega’s krijgen. De Securities and Exchange Commission heeft namelijk beslist dat ze hun team willen uitbreiden en het aantal werknemers verdubbelen om investeerders nog beter te beschermen op de cryptomarkt. Er zullen extra fraudeanalisten, procesadvocaten en ‘speurders’ tewerk worden gesteld.

SEC-voorzitter Gary Gensler benadrukt het belang van voldoende personeel op deze afdeling. Ze hebben reeds tal van zaken goed afgehandeld en willen nog meer inzetten op frauduleuze praktijken op de cryptomarkt. Dit gaat investeerders meer veiligheid bieden wat gunstig is voor de markt.

By nearly doubling the size of this key unit, the SEC will be better equipped to police wrongdoing in the crypto markets while continuing to identify disclosure and controls issues with respect to cybersecurity.

Extra veiligheid

Volgens Gensler hebben ze momenteel te weinig personeel om een impact te hebben op de bescherming van investeerders. Hij vergelijkt de cryptomarkt met het Wilde Westen omdat er niet voldoende toezicht is. Hij beweert ook dat investeerders zelf vragen om meer bescherming.

Het is nog maar de vraag of het extra personeel voldoende gaat zijn om verandering te brengen. Het wordt alleszins wel gezien als een positief signaal voor crypto vermits meer mensen de stap richting digitale activa zouden durven zetten omwille van de extra veiligheid.

Bronnen: Thomas Franck – CNBC

Foto: QuoteInspector.comCC BY-ND 4.0

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.