Nederland - 11 februari 2019 - Beursbrink

Gaat België dan toch buigen voor legalisering marihuana?

door STIJN

Medicinale marihuana, is er heel wat om te doen, vooral in België. Terwijl het wereldwijde standpunt aan het veranderen is, blijft de Belgische regering vasthouden aan hun streng drugbeleid. Er gaan politieke stemmen op om hier eindelijk verandering in te brengen.

Meer bepaald politica en MR-kamerlid Kattrin Jadin wil dat medicinale marihuana bespreekbaar en opnieuw een prioritair agendapunt wordt voor de Belgische regering. Zij vindt dat België hopeloos achterloopt op de mentaliteitsverandering inzake marihuana, een gemiste kans.

Terwijl marihuana op internationaal niveau wordt geliberaliseerd en gelegaliseerd door verschillende landen, blijven ze in België vastzitten op een drugswet die dateert van 1921. Deze wet stelt dat cannabisgebruik verboden is, en dat geldt voor eender welk gebruik van het groene spul.

Jadin haalt de voor de hand liggende voorbeelden aan van Canada en Uruguay. Maar ook in Europa zijn er reeds landen wiens medicinale marihuanamarkt volledig legaal en gereguleerd is, zoals bv. Duitsland en Italië. Jadin vindt dat België hier dringend een voorbeeld aan moet nemen.

De strijd tegen cannabis staat niet op de prioriteitenlijst van politie en parket, zou het dan niet beter zijn om onze oude wetgeving aan te passen zodat België er ook economische voordelen uithaalt?

België laat een grote opportuniteit liggen om hier geen werk van te maken. Andere landen die ons voor zijn, bewijzen dat het ontzettend veel economische voordelen biedt. In de staat Colorado zorgde de legalisering al voor 25.000 jobs en 637 miljoen euro aan extra belastinginkomsten.

Bronnen: GVA

Foto: Futurefilmworks – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel