Nederland - 16 maart 2018 - Marihuana
door STIJN

Marihuana zou 106 miljard dollar aan belastinginkomsten kunnen opbrengen… als het federaal legaal was

In de Verenigde Staten van Amerika moeten ze toch maar eens beter nadenken over het volledig legaliseren van marihuana voor volwassenen. Volgens een berekening schuilt er ontzettend veel potentieel in deze nieuwe markt. Tegen 2025 zou legale marihuana 106 miljard dollar aan belastinginkomsten kunnen opbrengen en de arbeidsmarkt verrijken met 1 miljoen nieuwe jobs.

106 miljard dollar en 1 miljoen nieuwe jobs, dat zouden de Amerikanen kunnen bekomen mochten ze hun been niet zo stijf houden inzake het legaliseren van marihuana. Dat blijkt uit het rapport van New Frontier Data, expert in het vergaren van data en gegevens uit de cannabis industrie.

Amerikaanse ondernemers in de marihuana industrie hebben op dit moment last van ‘section 280E’. Dit is een code van de ‘Internal Revenue Service’ en het voorkomt dat wettelijk toegestane marihuana bedrijven hun dagelijkse zakelijke uitgaven kunnen aftrekken van hun totale inkomen. Met andere woorden, deze bedrijven worden niet aan 21 % belast maar eerder aan 70 %.

Mocht de ‘tax cut’ van Trump er ook komen voor deze bedrijven, dan zouden ze een pak meer ademruimte krijgen om te groeien en nieuwe banen creëren. Als de Amerikaanse overheid dan ook nog eens marihuana legaliseert in alle 50 staten, dan is het potentieel ontzettend groot.

106 miljard dollar

Het volledig federaal legaliseren van marihuana zou resulteren in meer legale ondernemingen die de markt betreden, meer consumenten die geld uitgeven aan cannabis producten en meer mensen die tewerkgesteld zullen worden om de gelegaliseerde handel en de markt draaiende te houden.

Volgens de berekeningen van New Frontier Data betekent dit dat de staatskas een nieuwe vorm van inkomen zal krijgen. Tegen 2025 zou dat 5,3 miljard dollar aan loonheffingen zijn en 46 miljard dollar aan omzetbelastingen in geval van een belastingheffing van 15 procent.

Door de belastinginkomsten op de verkoop, de loonheffingen op basis van de theoretische werkgelegenheid en de belasting op omzetbelasting van 15% te combineren, kan het totale federale geschatte belastinginkomen worden berekend, en dat is maar liefst 106 miljard dollar.

Dat wilt zeggen dat de Amerikaanse staatskas tegen 2025 een slordige 61,6 miljard dollar rijker kan worden door een volledig federaal gelegaliseerde marihuana industrie.

Bronnen: The Street

Foto: Pinit-Ton – Pixabay

Wil jij ook je graantje meepikken op de marihuana markt, maar je weet niet goed hoe je hier aan moet beginnen? Check dan zeker onze Marihuana Handleiding!

Gerelateerd
E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.