Nederland - 17 september 2018 - Beursbrink

Medicinale marihuana opent de deur voor recreatief gebruik

door STIJN

De legalisatie en acceptatie van medicinale marihuana is een indicator van hoe het standpunt omtrent de drug aan het veranderen is. Dit type marihuana verlaagt de drempel tot acceptatie van het product en trekt die lijn ook daar naar het recreatief gebruik van cannabis.

Het verschil tussen de Verenigde Staten van Amerika en Canada is bijzonder groot op vlak van marihuana. Maar daar gaat wellicht verandering in komen in de nabije toekomst. Volgens Forbes gaat de Verenigde Staten van Amerika de ’marihuana –kloof’ sneller dichten dan we denken.

Op dit moment wordt marihuana in de USA nog geklasseerd als een Schedule I Drug. Zij zien marihuana als volgt: grote kans op verslaving, geen medische toepassingen en gevaarlijk bij consumptie. Het is deze attitude die ervoor zorgt dat Amerikaanse dokters, wetenschappers en onderzoekers worden gehinderd in hun zoektocht naar mogelijke voordelen van de brede reeks psychoactieve chemicaliën.

Recreatief gebruik

Maar we zien steeds vaker dat staten een apart beleid voeren inzake dit onderwerp. Daarenboven hebben verschillende studies aangetoond dat marihuana wel medische toepassingen heeft met positieve resultaten voor patiënten. Stilaan, maar zeker, verandert ook hier het standpunt inzake medicinale marihuana, en dat betekent dat het recreatieve gebruik niet ver af is.

Elders ter wereld, waar medicinale marihuana legaal is, staat ook het recreatieve gebruik ter discussie. Canada is het schoolvoorbeeld vermits marihuana voor recreatief gebruik vanaf oktober volledig legaal zal zijn. Andere landen, zoals Australië, Duitsland en Italië, hebben medicinale marihuana ook al gelegaliseerd. De vraag is er namelijk zo groot, dat het aanbod niet kan volgen.

Volgens Forbes is het dus een kwestie van tijd vooraleer andere landen het Canadese voorbeeld zullen volgen. Landen waar medicinale marihuana reeds is gelegaliseerd, zullen de eersten zijn die hier vorderingen in zullen maken. Met andere woorden, de industrie kan nog fors gaan groeien.

Bronnen: Forbes

Foto: Msqrd2 – Pixabay

Benieuwd waar het Team van BeursBrink nu kansen ziet in de marihuanamarkt? 

Bekijk snel deze Marihuana Handleiding

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.