Americas - 31 december 2019 - Beursbrink

Futures wijzen op licht hogere opening Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures wijzen dinsdag op een hogere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,1 procent in het groen.

Wall Street eindigde maandag lager na een jaar dat beleggers aanzienlijke koerswinsten heeft opgeleverd. Dit was onder meer te danken aan zicht op een voorlopige handelsovereenkomst met China en het monetaire beleid van de Federal Reserve.

De Amerikaanse markten zijn dinsdag, met uitzondering van de obligatiemarkt, open voor een volledige handelsdag.

Analist Margaret Yang Yan van CMC Markets merkte op dat de belangrijkste Amerikaanse indices het jaar met een verbazingwekkende winst zullen afsluiten. “In 2019 hebben de Nasdaq, S&P 500 en de Dow tot de laatste handelsdag van het jaar een winst van respectievelijk 34,8 procent, 22,5 procent en 22,0 procent gerealiseerd”, constateerde zij.

De Amerikaanse aandelenmarkten vinden dinsdag steun in positieve Chinese macrocijfers. De Chinese industrie groeide in december nog steeds licht, hoewel het groeitempo in de dienstensector wel afnam.

De economische groeivooruitzichten van China zouden volgens economen van Nomura wel eens verder kunnen verslechteren, waardoor Beijing extra stimuleringsmaatregelen zou moeten nemen, “hoewel de mogelijkheden beperkt zijn”, waarschuwde de zakenbank.

Peter Navarro, een adviseur van het Witte Huis, bevestigde maandag dat de Fase 1-deal tussen de Verenigde Staten en China binnen een week ondertekend kan worden. Chinese media meldden dat vicepremier Liu He zaterdag naar Washington vertrekt.

Op macro-economisch vlak staan dinsdag in de Verenigde Staten een tweetal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnt de Case-Shiller huizenprijzenindex van oktober, gevolgd door het consumentenvertrouwen in december.

De euro/dollar noteerde op 1,1225. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1209 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op maandag stond er een stand van 1,1197 op de borden.

Olie noteerde dinsdag tot 0,2 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Apple noteerde dinsdag in de elektronisch handel voorbeurs 0,2 procent hoger, nadat het aandeel maandag 0,6 procent steeg. Apple zou volgens analisten het best gepositioneerd zijn om maximaal te kunnen profiteren van de uitrol van G5-netwerken.

Tesla noteerde voorbeurs 0,9 procent lager, nadat de producent van elektrische auto’s maandag ook al 2,6 procent lager sloot, na een negatief analistenrapport. Tesla meldde maandag de eerste levering van zijn in China gemaakte auto’s.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index daalde maandag 0,6 procent tot 3.221,13 punten, de Dow Jones index verloor 0,6 procent op 28.462,14 punten en de Nasdaq sloot 0,7 procent lager op 8.945,99 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.