Americas - 22 augustus 2019 - Aandelen

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De futures wijzen donderdag op een lagere opening van Wall Street. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,2 procent in het rood.

Wall Street maakt donderdag een pas op de plaats in aanloop naar de speech van Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell tijdens het jaarlijkse symposium in Jackson Hole vrijdag en zaterdag. Daarnaast verwerkt de markt de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Amerikaanse centrale bank, die woensdag verschenen. Powell gaf aan de renteverlaging te zien als een ‘mid-cycle-aanpassing’ en niet als het begin van een agressieve verruimingscampagne.

“We wisten al dat de Amerikaanse renteverlaging van de Federal Reserve vorige maand waarschijnlijk een omstreden beslissing was, gezien de verschillende meningen in aanloop naar het besluit”, zei marktanalist Michael Hewson van CMC Markets. “De publicatie van de notulen gisteren diende alleen om dit standpunt te bevestigen”, voegde hij toe.

Op macro-economisch vlak staat donderdag een viertal publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen de wekelijkse steunaanvragen, gevolgd door de voorlopige samengestelde inkoopmanagersindex van augustus, het voorlopig consumentenvertrouwen en de leidende indicatoren.

De euro/dollar noteerde op 1,1077. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1080 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1083 op de borden.

Olie noteerde donderdag tot 0,7 procent hoger.

Bedrijfsnieuws

Hormel Foods boekte in het fiscale derde kwartaal een nettowinst van 0,37 dollar per aandeel op een omzet van 2,29 miljard, terwijl analisten rekenden op een winst van 0,36 dollar per aandeel op een omzet van 2,30 miljard dollar. Het aandeel verloor voorbeurs 1,6 procent.
HP Inc. komt donderdag nabeurs met kwartaalcijfers. Voorbeurs was er nog geen handel in het aandeel.

Target en Lowe’s noteerden voorbeurs respectievelijk 0,1 procent lager en 0,4 procent lager, nadat de twee retailers een dag eerder fors stegen, na positieve kwartaalcijfers. Target steeg woensdag ruim 20,0 procent en Lowe’s won ruim 10,0 procent.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,8 procent hoger op 2.924, 43 punten. De Dow Jones index eindigde 0,9 procent in het groen op 26.202,73 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,9 procent tot 8.020,21 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

We vinden het jammer dat u stopt...

Weet u zeker dat u uw BeursBits-abonnement wilt stopzetten? Door hieronder op Stopzetten te drukken, maak u uw opzegging definitief.