Americas - 21 januari 2020 - Beursbrink

Futures wijzen op lagere opening Wall Street

door REDACTIE BEURSBRINK

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan dinsdag, na een lang weekend, een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het rood.

Nadat vrijdag nieuwe records werden gebroken, bleven de deuren maandag gesloten vanwege Martin Luther King Day.

De uitbraak van het coronavirus in China zorgt voor onrust op de markt. Beleggers vrezen een nieuwe epidemie die de Aziatische economie zou kunnen raken, zoals al in 2003 gebeurde met de uitbraak van SARS. Deze uitbraak zorgde toen ook voor koersdalingen.

Einde van de week start in China de viering van nieuwjaar, en dat betekent dat veel Chinezen op reis gaan, wat een versnelde verspreiding van het coronavirus tot gevolg zou kunnen hebben.

Beleggers lijken het goed nieuws op het handelsfront tussen de Verenigde Staten en Frankrijk naast zich neer te leggen. Beide landen zijn een tijdelijk staakt-het-vuren overeengekomen om zo een handelsoorlog te voorkomen.

President Emmanuel Macron schreef vannacht op Twitter een zeer goed gesprek te hebben gehad met Trump. “We zullen samen werken aan een goede overeenkomst om een escalatie van [import]heffingen te voorkomen”, aldus de Franse president.

Trump reageerde kort op de tweet van zijn Franse evenknie met “Uitstekend!”.

De Amerikaanse president kwam zojuist ook aan in het Zwitserse Davos voor het World Economic Forum.

In een toespraak stelde de president dat de VS er geweldig voorstaan. Iedere Amerikaan profiteert volgens Trump.

Verder merkte hij op dat de relatie tussen de VS en China niet eerder zo goed was en spoedig beginnen de onderhandelingen over een tweede fase van het handelsakkoord.

Minder te spreken was Trump over het monetaire beleid van de Federal Reserve. De centrale bank is te vlot met de rente verhogen en juist te traag met verlagen.

Olie noteerde dinsdag in het rood. Een maart-future West Texas Intermediate daalde 1,4 procent tot 57,76 dollar, terwijl een maart-future Brent 1,7 procent goedkoper werd op 64,11 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1109. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1096.

Bedrijfsnieuws

Vandaag gaat het Amerikaanse cijferseizoen verder met onder andere Netflix en IBM. Beide bedrijven komen nabeurs. Voor de openingsbel is het de beurt aan Halliburton.

Uber heeft zijn Indiase maaltijdbezorger aan zijn lokale rivaal  Zomato Media verkocht. Het afscheid nemen van het worstelende bedrijf zal een positief effect hebben op de winstontwikkeling van Uber.

Boeing is van plan om 10 miljard dollar of zelfs meer te lenen vanwege de problemen die de vliegtuigfabrikant ondervindt met de 737 MAX 8. Dit schreef zakenzender CNBC maandag op basis van bronnen.

Slotstanden van vrijdag

Wall Street heeft zijn records vrijdag verder aangescherpt. De S&P 500 steeg 0,4 procent op een slot van 3.329,62 punten. De Dow Jones index sloot 0,2 procent in de plus op 29.348,10 punten en de Nasdaq won 0,3 procent tot 9.388,94 punten.

Door: ABM Financial News.
[email protected]
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

E-mail icon

Aandelen nieuws Americas

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Americas

Reageer op dit artikel