Nederland - 30 januari 2020 - Beursbrink

Amerikaanse importheffingen wijken niet voor coronavirus

door STIJN

Wat zullen de Amerikanen doen met hun importheffingen als het coronavirus de Chinese economie zwaar begint aan te tasten? Volgens de adviseur van het Witte Huis Peter Navarro zal er helemaal niets gebeuren met de importheffingen, die zullen volgens hem namelijk gewoon blijven bestaan. De Chinezen hoeven dus te rekenen op medeleven van de Amerikanen.

Het coronavirus blijft zich verspreiden en dat is slecht nieuws voor de Chinese economie. Ze hebben nu niet enkel last van de handelsoorlog met de Verenigde Staten van Amerika maar ook nog eens met een economie die stilligt ter preventie van verdere virusuitbraken.

Men verwacht dat de Chinese economie nog meer schade gaat oplopen door deze situatie, iets waar de Amerikanen mogelijks mee kunnen helpen door de huidige importheffingen te versoepelen? Volgens de adviseur van het Witte Huis Peter Navarro is hier helemaal geen sprake van.

That’s a spin that’s coming right out of Wall Street, and it really, I think, it does a disservice to this whole crisis to bring that into the discussion.

Winkels, bedrijven, luchthavens, … grote delen van het land liggen stil en dat brengt schade toe aan de Chinese economie. Men vreest ook dat de logistieke keten in China verstoord zal geraken. Dat zou niet enkel in het binnenland problemen veroorzaken maar ook op internationaal niveau.

Donald Trump liet ook duidelijk verstaan dat de huidige importheffingen niet zullen wijken voor het coronavirus. De enige mogelijkheid om de huidige importheffingen te versoepelen of kwijt te schelden zal te maken met wat er wordt overeengekomen tijdens de ‘phase two deal’.

Bronnen: CNBC

Foto: Pixabay

E-mail icon

Aandelen nieuws Nederland

Meld je nu aan en ontvang gratis updates over aandelennieuws uit Nederland

Reageer op dit artikel